Ilvekselle konkaripakki ja Mestis-vahti - Laatikainen siirtyy Tampereelle

LIIGA / Uutinen
Laatikainen pelasi pari viime kautta Kärpissä.
Kuva © Timo Savela
Tampereen Ilves saa kokemusta takalinjoilleen, kun Arto Laatikainen liittyy tamperelaisryhmään. Laatikaisen lisäksi Ilves on tehnyt sopimuksen maalivahti Antti Lehtosen kanssa.

Kärpistä Ilvekseen siirtyvän Arto Laatikaisen sopimus on kaksivuotinen. Kuluvalla kaudella 35-vuotias puolustaja tehtaili oululaisjoukkueessa 50 runkosarjaottelussa tehot 3+13. Pudotuspeleissä hänen pistesaldonsa karttui 13 ottelussa viidellä tehopisteellä.

− Arto Laatikainen toimii urheilijana esimerkillisesti sekä tuo joukkueeseen myös tarvittavaa kokemusta, kuvaili Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi.

Espoolaislähtöinen puolustaja on pelannut urallaan 864 liigaottelua Bluesin, Kärppien, TPS:n ja JYPin miehistöissä. Laatikainen on saavuttanut kahden Suomen mestaruuden lisäksi yhden hopean ja hänet valittiin kaudella 2007-08 sarjan parhaaksi puolustajaksi sekä tähdistökentälliseen. EJK-kasvatti on voittanut myös Ruotsin mestaruuden Färjestadissa kaudella 2008-09.

Maalivahti Antti Lehtonen siirtyy tamperelaisjoukkueeseen Kajaanin Hokista, jossa pelasi kaksi edelliskautta. Lehtonen torjui päättyneellä kaudella kajaanilaisjoukkueen maalilla 24 ottelua torjuntaprosentilla 91,3. Jyväskyläläislähtöinen maalivahti pääsi kokeilemaan myös liigavauhtia Kärpissä kolmen ottelun verran. Lehtosen sopimus on yksivuotinen.

− Liigassa pelaaminen on ollut koko ajan tavoitteenani, ja Hokki-kaudet olivat onnistunut välietappi sen tavoitteen saavuttamiseksi. Päättynyt kausi meni loukkaantumiseen asti kaikin puolin hyvin, ja sain näyttöpaikan Kärpissäkin. Niistä otteluista näki, että pystyn pelaamaan Liigassakin hyvin, Lehtonen totesi.

− Ensi kauden tavoitteenani on luonnollisesti ansaita mahdollisimman paljon peliaikaa. Valmennusjohdon kanssa käydyistä keskusteluista olen saanut hyvin positiivisen kuvan. Kaikki tehdään sen eteen, että joukkue pelaa mahdollisimman hyvin ja pärjäämme.

» Lähetä palautetta toimitukselle