Ilvekseen kaksi tsekkipelaajaa

LIIGA / Uutinen
Ilves on tehnyt sopimukset kahden tshekkipelaajan kanssa, puolustukseen tulee Martin Hlavacka ja hyökkäykseen Radim Kucharczyk.

Hlavacka on 27-vuotias, 180-senttinen ja 91-kiloinen puolustaja, joka oli mukana Tshekin maajoukkueen leiriryhmässä tänä keväänä siihen saakka, kunnes NHL-miehet tulivat mukaan joukkueeseen.

Hlavacka on pelannut pari viime kautta HC Karlovy Varyssa Tshekin Extraliigassa. Hlavacka oli viime kaudella Tshekin Extraliigan puolustajien pistepörssin kakkonen tehoilla 8+24=32, jotka syntyivät 52 ottelussa. Toissa kaudella hän teki 51 ottelussa tehot 12+12=24.

Kucharczyk on 23-vuotias, 181-senttinen ja 87-kiloinen laituri, joka on viimeisen kahden kauden aikana tehnyt läpimurron Tshekin Extraliigassa Vsetinin joukkueessa. Viime kaudella hänen tehonsa olivat 50 ottelussa 20+18=38 ja edellisellä kaudella 49 ottelussa 17+14. Myös Kucharczyk oli Tshekin MM-leirillä mukana alkuvaiheissa.

Hlavackan sopimus on mallia 1+1 ja Kucharczykin yksivuotinen.

- Odotamme Hlavackasta puolustuksen kiekollista johtajaa, mutta tiedämme, että hän pystyy tarpeen vaatiessa pelaamaan myös kovaa kontaktipeliä. Taitavalta Kucharczykilta odotamme tietenkin tehoja hyökkäyspäässä, kertoo toimitusjohtaja Risto Jalo.

Jalo sanoo, että Ilves ei ole enää kevään ja kesän aikana kovinkaan aktiivinen pelaajamarkkinoilla.

- Liigakauden aikana voi tietenkin jotain tapahtua, jos tarvetta ilmenee, Jalo sanoo. Ilves täydentänee joukkuettaan vielä try outilla olevista pelaajista.

Hlavacka ja Kucharczyk liittyvät ensimmäisen kerran Ilveksen ryhmään 19.5. alkavalla jääleirillä, jolloin myös muutkin uudet pelaajat ovat mukana. Jatkoaika seuraa jääleirin tapahtumia ja valmentajien sekä pelaajien kommentteja on luvassa ensi viikon loppupuolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle