Ilomäki palaa Lukon riveihin

LIIGA / Uutinen
Ilomäki kiekkoili kevätkauden KalPassa.
Rauman Lukko saa hyökkäyskalustoonsa tutun vahvistuksen, kun Arttu Ilomäki siirtyy joukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

Arttu Ilomäki aloitti päättyneen kauden Tapparassa, mutta siirtyi joulukuussa KalPan riveihin. Runkosarjassa 25-vuotias hyökkääjä tehtaili yhteensä 54 ottelussa tehot 8+20. Finaalitappioon päättyneissä pudotuspeleissä hän tehtaili 18 ottelussa kaksi maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä.

− Viime kaudella näimme Artun kohdalla sen mitä kyseisestä herrasta parhaimmillaan saadaan. Hänellä on nyt hyvä paikka ottaa se viimeinen askel huippupelaajaksi. Tähän sarjaan hänen taitonsa riittävät aivan huipputasolle asti, vielä kun viimeistellään se arjen ammattilaisuus, kovien haasteiden sietokyky ja oma henkilökohtainen vaatimustaso päivittäiseen suorittamiseen ja oman kentällisen suorittamiseen, niin Arttu saavuttaa sen lopullisen potentiaalinsa, kertoi Lukon tulevan kauden päävalmentaja Pekka Virta.

Tamperelaislähtöinen Ilomäki on pelannut Raumalla aiemmin kaudella 2012-13, jolloin 46 ottelussa syntyivät tehot 2+6. Hyökkääjä on saavuttanut Liiga-urallaan päättyneellä kaudella saadun hopeamitalin lisäksi Suomen mestaruuden Tapparassa keväällä 2016.

Ilves-kasvatti palaa hyvillä mielin raumalaisjoukkueeseen ja tavoitteetkin tulevalle kaudelle ovat selvät.

− Hyvät tunnelmat, palaan todella hyvillä ajatuksilla takaisin Raumalle ja Lukon paitaan. Edessä on hieno haaste, johon oli helppo tarttua. Viime kerralla oppi tuntemaan porukkaa ja sitä kiekkokaupungin hienoa tunnelmaa, mutta silloin jäi henkilökohtaisella tasolla nälkää. Nyt sitä nälkää lähdetään sammuttamaan varmasti valmiimpana pelaajana, Ilomäki totesi.

− Tavoitteena olisi olla tulevaisuudessa sellainen pelaaja, joka pystyisi pelaamaan jokaisessa tilanteessa ja jonka voi heittää milloin vain jäälle. Tärkeintähän on kuitenkin loppujen lopuksi se, että joukkue pärjää. On huomattavasti mukavampaa pelata mahdollisimman pitkälle kevääseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle