Ilja Kovaltshuk Devilsiin

NHL / Uutinen
Atlanta Thrashers teki odotetun siirron ja kauppasi kesällä vapaaksi agentiksi tulevan tähtihyökkääjänsä Ilja Kovaltšukin. Miehen uusi osoite on New Jersey Devils, josta toiseen suuntaan siirtyvät ruotsalaispelaajat Johnny Oduya ja Niclas Bergfors, kanadalaisjuniori Patrice Comrier sekä ensimmäisen kierroksen varausvuoro. Lisäksi New Jersey saa Kovaltšukin kylkiäisenä suomalaispakki Anssi Salmelan.

Ilja Kovaltšuk varattiin Atlantaan koko draftin ensimmäisenä pelaajana vuonna 2001. Venäläistähti on työsulkukautta lukuun ottamatta edustanut seuraa tuosta lähtien ja hänet on valittu myös joukkueen kapteeniksi.

Atlanta tarjosi tähdelleen 12 vuoden ja 101 miljoonan dollarin jatkosopimusta, mutta venäläinen ei tätä allekirjoittanut. Täten Thrashers päätti kaupata vapaaksi agentiksi kesällä päätyvän miehen muualle.

Tällä kaudella 26-vuotias Kovaltšuk ehti pukea Thrashersin paidan ylleen 49 ottelussa ja nakuttaa kovat tehot 31+27=58.
Yhteensä hän on paukuttanut 594 NHL-ottelussa pisteet 328+287=615.

USA Today-lehden mukaan Kovaltšuk ja Salmela jatkavat pelejään New Jersey Devilsin riveissä. Atlanta saa kaupassa kaksi nykyistä NHL-pelaajaa, yhden lupauksen sekä ensimmäisen kierroksen varausvuoron.

Anssi Salmela siirtyi Devilsistä Atlantaan kesken viime kauden, joten mies palaa nyt tuttuihin maisemiin. Pakki mahtui Thrashersin kokoonpanoon tällä kaudella 29 ottelussa ja keräsi pisteet 1+4=5.

Atlantaan matkaava ruotsalaispuolustaja Johnny Oduya kiekkoili Devilsissä neljättä kauttaan. Tällä kaudella
28-vuotias pakki ehti pelata 40 ottelua pistein 2+2=4.

22-vuotias hyökkääjä Niclas Bergfors kiekkoilee nyt viidettä kauttaan Pohjois-Amerikassa. Kuluva talvi on miehen
ensimmäinen kokonainen NHL:ssä. Ruotsalaisen tulokaskausi on sujunut mukavasti, kun 54 ottelussa tilastoihin on merkitty pisteet 13+14=27.

Patrice Cormier on niittänyt tällä kaudella kyseenalaista kunniaa taklauksillaan. 19-vuotias hyökkääjä on junioriliigassa loppukauden kattavassa pelikiellossa, jonka hän sai taklattuaan vastustajaa rumasti päähän. Hyökkääjä oli Kanadan hopeajoukkueen kapteenina nuorten MM-kisoissa. Cormier on Devilsin toisen kierroksen varaus kesältä 2008.

Atlanta sai kaupassa Devilsin ensi kesän ensimmäisen kierroksen varausvuoron. Lisäksi seurat vaihtavat toisen kierroksen varauspaikkojaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle