TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Igor Grigorenko Red Wingsiin

NHL / Uutinen
Detroit Red Wings on tehnyt sopimuksen venäläishyökkääjä Igor Grigorenkon kanssa. Sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 858 800 dollaria.

Grigorenkon, 24, sopimus on kaksisuuntainen ja halutessaan hänellä on oikeus palata Venäjälle kolmen viikon kuluttua NHL:n alkamisesta, jos hän ei saa pelipaikkaa Red Wingsistä ja joutuu aloittamaan kautensa farmijoukkue Grand Rapids Griffinsin riveissä.

Red Wings varasi Grigorenkon vuoden 2001 NHL-draftin toisella kierroksella kaikkiaan 62. pelaajana. Grigorenkon uran kohokohta osui 2003 nuorten MM-kisoihin, jossa hän ratkaisi Venäjälle nuorten maailmanmestaruuden. Grigorenko valittiin finaalin arvokkaimmaksi pelaajaksi ja kisojen parhaimmaksi hyökkääjäksi. Kuudessa ottelussa syntyi kuusi maalia ja yhteensä kymmenen tehopistettä. Mies valittiin myös kisojen tähdistökentälliseen. Samana keväänä Grigorenko pääsi pelaamaan myös miesten MM-kisoissa.

Grigorenkon loisteliaasti alkanut kansainvälinen ura pysähtyi kuitenkin dramaattisesti samana keväänä auto-onnettomuudessa, jossa mies oli lähellä menehtyä. Molemmat lonkat ja jalat murtuivat. Paranemisprosessi pelikuntoon kesti vuoden verran.

Kuluneella kaudella Grigorenko pelasi Lada Toljattin riveissä 49 ottelua ja teki niissä 14+13=27 tehopistettä. 178-senttinen ja 92-kiloinen laitahyökkääjä tunnetaan taitavana mailankäsittelijänä ja vahvana kulmapelaajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle