Iginla ohitti Bossyn kaikkien aikojen maalitilastossa

Jarome Iginla pääsi juhlimaan maalia viime kauden seuraansa vastaan. Samalla konkarihyökkääjä ohitti Mike Bossyn kaikkien aikojen maalitilastossa.
NHL siirtyi tähdistöottelutauolle kuuden ottelun voimin. Denverissä tauolle siirryttiin voitokkaissa merkeissä pudotuspelipaikka tiiviisti tähtäimessä.

Colorado Avalanche ja Boston Bruins kohtasivat toisen ja viimeisen kerran tällä kaudella Denverissä pelatussa ottelussa. Jarome Iginla pääsi näpäyttämään entistä seuraansa päihittämällä ensimmäisen erän loppusummerin ajassa 19.59. Maali oli Iginlalle uran 574. osuma, jolla hän samalla ohitti Mike Bossyn kaikkien aikojen maalihirmujen listalla. Iginla on nyt 20. sijalla vain kolmen osuman päässä Mark Recchistä.

Bruins pääsi tasoittamaan 1-1:een Torey Krugin toisen erän maalilla. Bruins otti Krugin maalin jälkeen lyhyen ajan sisään kolme rangaistusta, mutta Avalanche-ylivoima ei tuottanut tulosta.

Kolmannessa erässä Bruins siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon Brad Marchandin laukoessa taululle lukemat 2-1 David Krejcin esityöstä. Syöttöpiste oli Krejcille uran 400. tehopiste NHL:ssä.

Avalanche ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta, vaan otti tuttuun tapaansa maalivahdin pois hyvissä ajoin ennen erän loppua. Uhkapeli palkittiin Ryan O' Reillyn niitatessa 2-2 -tasoituksen maalineduskahinan päätteeksi ajassa 58.15.

Avalanche painoi jatkoajalla päälle hurjalla intensiteetillä, mutta Tuukka Raskin hyvät torjunnat ja pari tolppalaukausta siirsivät ratkaisun voittolaukauksille. Raskin 34 torjuntaa eivät kuitenkaan riittäneet voittoon, sillä kotijoukkueen Nathan MacKinnon oli ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja voittolaukauskilpailussa. Voiton avulla Avalanche nousi hyvälle iskuetäisyydelle läntisen konferenssin viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävään Calgary Flamesiin, jolla on kolmen pisteen kaula Avalancheen.

OTTAWA-TORONTO 4-3
PITTSBURGH-CHICAGO 2-3 vl.
WINNIPEG-COLUMBUS 4-0
ANAHEIM-CALGARY 6-3
COLORADO-BOSTON 3-2 vl.
SAN JOSE-LOS ANGELES 4-2