IFK:n valmentajat vaihtoon - Suhonen tilalle

LIIGA / Uutinen
Helsingin IFK päätti maanantaina vaihtaa koko valmennusjohtonsa. Lähtöpassit annettiin koko kolmikolle Mälkiä, Blomqvist ja Kaarela. Uudeksi valmentajaksi nimitettiin Alpo Suhonen. Alpo Suhosen pesti HIFK:n peräsimessä kattaa tämän ja seuraavan kauden. Apulaisvalmentajaksi tuli Harri Rindell ja maalivahtivalmentajana toimii Sakari Lindfors.

Ilveksen viime kaudella välieriin luotsanneen Heikki Mälkiän tavoitteena oli johdattaa nuorentunut petolauma pudotuspeliviivan paremmalle puolelle, mutta IFK on jämähtänyt pysyvästi viivan väärälle puolelle eikä otteissa ole näkynyt parannusta. Viimeisenä pisarana Mälkiän erottamista vauhditti nöyryyttävä kotitappio SaiPalle. Näin IFK:n päävalmentajan kohtaloksi koitui ottelu entistä seuraansa vastaan, samoin kävi viime viikolla SaiPaa valmentaneelle Teijo Räsäselle, joka sai lähteä HPK:lle kärsityn kotitappion jälkeen.

Mälkiän johtamaan valmennuskolmikkoon kuuluneet Timo Blomqvist ja Jari Kaarela saivat myös väistyä tehtävistään. Blomqvist vastasi puolustajien peluuttamisesta ja Kaarelan vastuulla on jo pitkään ollut IFK:n maalivahtien valmennus.

Suhonen palaa kuvioihin

Kesken viime kauden sairastumisen takia Chicagon päävalmentajan tontin jättämään joutunut Alpo Suhonen palaa valmentajan hommiin IFK:n penkin takana. Suhonen teki viime kaudella historiaa ollen ensimmäinen eurooppalainen päävalmentaja NHL:ssä. Blackhawksien kausi ei kuitenkaan sujunut odotetusti ja kaiken huipuksi Suhosen sydänoireet pakottivat miehen jättämään valmentamisen sikseen. Suhosen aiempiin valmennusmeriitteihin kuuluvat Toronto Maple Leafsien kakkoskoutsin paikan lisäksi SM-liigassa HPK:n, SaiPan, FoPS:n ja Jokereiden sekä Suomen maajoukkueen valmentaminen. Kokeneelle valmentajalle IFK:n perämiseen astuminen tulee olemaan todellinen haaste. Suhonen on yleisesti tunnettu pehmeän linjan valmentajana, luonnehdinta ei sovi kovin hyvin yhteen nyky-IFK:n imagon kanssa. Toivottavasti Suhosen terveys kestää, sillä tehtävä, johon hän nyt astuu on tällä hetkellä varmasti yksi liigan stressaavimmista. Tällä kaudella Suhonen on toiminut FPS:n hallituksessa sekä edistänyt hiljattain julkaistun kirjansa myyntiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle