IFK:lle ranskalaisvahvistus Chicagosta

LIIGA / Uutinen
Chicago Blackhawks on julkaissut virallisilla sivuillaan tiedon nuoren ranskalaislupauksen Yorick Treillen siirtymisestä loppukaudeksi Helsinkiin IFK:n riveihin. Myös IFK on vahvistanut hyökkääjän siirtymisen Helsinkiin.

IFK jatkaa riviensä vahvistamista. Jo aiemmin päivällä uutisoidun Jari Kauppilan siirtymisen lisäksi IFK saa vahvistusta myös Pohjois-Amerikasta, kun 22-vuotias laitahyökkääjä Yorick Treille liittyy seuraan.

Treille on nuoresta iästään huolimatta jo kansainvälisesti verrattaen kokenut pelaaja. Mies on ehtinyt edustaa Ranskaa niin juniorien, kuin aikuistenkin MM-kisoissa, sekä olympialaisissa. Treille on pelannut 17-vuotiaasta asti Pohjois-Amerikassa, ensin Notre Damen juniorijoukkueessa, ja sitten UMass Lowellin yliopistojoukkueessa.

190-senttinen ja 89 kiloa painava Treille on kuluvalla kaudella pelannut Blackhawksin AHL-farmijoukkueessa Norfolkissa tehden 27 ottelussa 3 maalia ja antaen 2 syöttä, yhteensä 5 tehopistettä. Rangaistusminuutteja on kertynyt 25. Neljällä yliopistokaudellaan Treille keräsi 126 ottelussa tehot 36+47=83.

Chicago varasi Treillen vuoden 1999 entry draftissa 7. kierroksella varausnumerolla 195. Treillen parhaina avuina pidetään hyvää luistelua ja vahvaa kulmapeliä.

- Olen tehnyt vastaavia siirtoja useiden pelaajien kanssa, ja ne pelaajat ovat palanneet NHL:ään. Pidämme Treilleä edelleen huippulupauksena, kommentoi Blackhawksien GM Mike Smith siirtoa Hawksien sivuilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle