Hurricanes kutsui AHL-maalitykin NHL-kokoonpanoon

NHL / Uutinen
Zykov pääsi viime kaudella pelaamaan kaksi NHL-ottelua.
Kuva © Getty Images
AHL:n maalipörssiä johtava Valentin Zykov on nostettu Carolina Hurricanesin NHL-miehistöön.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta vielä taisteleva Carolina Hurricanes haki farmista vahvistusta miehistöönsä. AHL:n maalipörssin kärkimies Valentin Zykov on joukkueen tiedotteen mukaan kutsuttu Hurricanesin kokoonpanoon AHL-seura Charlotte Checkersistä.

Zykov on AHL:ssä tehnyt 57 pelissä 30 maalia ja kerännyt lisäksi 18 maalisyöttöä. Viime kaudella venäläishyökkääjä pelasi kaksi NHL-peliä ja onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä pelissään. Hurricanes on yksi NHL:n heikoimpia viimeistelijöitä, joten maalintekotaito tulee tarpeeseen pudotuspelitaistelussa.

22-vuotias Zykov on alun perin Los Angelesin toisen kierroksen varaus vuodelta 2013. Venäläishyökkääjän pelaajaoikeudet siirtyivät Hurricanesille kaudella 2015-16, kun Kris Versteeg kaupattiin Kingsiin.

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Hurricanes-kauden kenties viisain ratkaisu tapahtuu muutama päivä sen jälkeen, kun GM Ron Francis on siirretty organisaatiossa muihin tehtäviin. Joukkue on kärsinyt maalinteko-ongelmista koko kauden, ja samaan aikaan Valentin Zykov on paukuttanut maaleja farmissa.

Venäläishyökkääjän tehokkuus tuskin siirtyy yksi yhteen farmista NHL:ään, mutta kauden aikana on Charlotte Checkersistä kuitenkin nostettu duunaripelaajia pysyvästi NHL-kokoonpanoon.

Parempi myöhään kuin ei ollenkaan, mutta miksi Zykovia ei kokeiltu esimerkiksi Sebastian Ahon loukkaantumisen aikana? Viime kaudellakin Zykov iski maalin heti uransa ensimmäisessä NHL-pelissä, ja potentiaali on ilmeinen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle