HS: Oluenmyyntiä jääkiekko-otteluissa ei aiota kieltää tai rajoittaa lisää

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE / Uutinen
Seuroille oluenmyynti otteluissa on merkittävä tulonlähde.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Sosiaali- ja terveysministeriö ei aio kieltää tai rajoittaa oluenmyyntiä jääkiekko-otteluissa nykyistä enempää, kertoo Helsingin Sanomat.

Jääkiekkoliitto, Mestis ja Liiga ovat esittäneet Sosiaali- ja terveysministeriölle (STM) huolensa alkoholijuomien tarjoilun rajoittamisesta jääkiekko-otteluissa.

Helsingin Sanomien haastatteleman STM:n hallitusneuvoksen Ismo Tuomisen mukaan huoli on kuitenkin turha, eikä STM aio valmisteilla olevan alkoholilakia koskevan puitteissa tehdä lisää rajoitteita jääkiekkohallien anniskeluun.

− Silloin kun esitystä on valmisteltu, jääkiekkohallien ja muidenkaan tällaisten tilojen käytävätilojen ravintoloita ei ole siinä ajoiteltu rajoittavan, kertoo Tuominen HS:n haastattelussa.

Tuominen arvelee jääkiekkotahojen laatineen lausuntonsa varmuuden vuoksi välttääkseen uhkakuvat tärkeän tulonlähteen poistumisesta.

Jääkiekkoyhteisön lausunnon mukaan liigaseurojen kokonaisliikevaihdosta jopa kolmannes koostuu ravintolatoiminnasta, ja siitä kokonaisuudesta valtaosa nimenomaan ottelutapahtuman aikaisista tuloista. Myös panimojen sponsorituloja pidetään merkittävänä.

Helsingin Sanomien juttu aiheesta

STM:n esityksen pääasiallisen sisällön luonnos

» Lähetä palautetta toimitukselle