HS: Iso takaisku Nuorille Leijonille, Puljujärveä ei päästetä MM-kisoihin vuodenvaihteessa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jesse Puljujärvi teki debyyttinsä miesten maajoukkueessa viime kaudella.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Edmonton Oilersin varatoimitusjohtajan Craig MacTavishin mukaan Jesse Puljujärvi ei liity Suomen joukkueeseen nuorten MM-kisoissa.

AHL:ssä Bakersfield Condorsissa kautensa aloittanutta Jesse Puljujärveä ei nähdä Buffalossa järjestettävissä nuorten MM-kisoissa vuodenvaihteessa. Asian Helsingin Sanomille vahvisti Puljujärven varanneen Edmonton Oilersin varatoimitusjohtaja Craig MacTavish.

− Viime kädessä asia kuuluu GM Peter Chiarellille, mutta se päätös on jo tehty. Jesse pelaa ammattilaiskiekkoa, ja sieltä harvemmin lähdetään amatöörien turnauksiin, MacTavish kommentoi lehdelle.

Reilu viikko sitten Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi Helsingin Sanomille, että Puljujärven liittyminen MM-kisajoukkueeseen on mahdollista. Tarkemmat keskustelut piti käydä tämän viikonvaihteen alle 20-vuotiaiden turnauksen jälkeen.

Puljujärvi voitti MM-kultaa toissakaudella sekä alle 18-vuotiaissa että alle 20-vuotiaissa. Hyökkääjä valittiin nuorten MM-kisoissa arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä molempien turnausten tähdistökenttään.

Myös viime kaudella Puljujärvi jäi ilman lupaa osallistua nuorten MM-kisoihin. Tuolloin vastuuta NHL:ssä tuli niukasti, ja hyökkääjä lähetettiin AHL:ään nuorten MM-kisojen jälkeen.

Kuluneella kaudella Puljujärvi on tehnyt 10 AHL-ottelussa tehot 1+4.

» Lähetä palautetta toimitukselle