JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

HPK:n peräpää vahvistuu

LIIGA / Uutinen
SM-liigassa pronssimitalit napannut Hämeenlinnan Pallokerho on rakentanut puolustuspäätään uusilla sopimuksilla. Kerho hankki riveihinsä Helsingin IFK:ssa viime kaudella kiekkoilleen Tuomas Eskelinen. Samalla sorvattiin sopimukset viime kaudellakin ritaripaidassa esiintyneiden puolustaja Aki Heinon ja maalivahti Hannu Toivosen kanssa. HPK:n valmennusosastoon puolestaan liittyy maalivahtivalmentaja Jari Kaarela.

Eskelinen ja Heino ovat molemmat hyökkäyksiä mielellään tukevia puolustajia. Siinä missä Eskelisen pelit ovat menneet piloille loukkaantumisten takia, Heino on niittänyt vaarallisen puolustajan mainetta Mestiksessä. Kesken viime kautta Kerhoon siirtynyt puolustaja ehti takoa FPS:ssä 31 (9+22) tehopistettä ainoastaan 26 ottelussa. SM-liigassa miehen nousu huipulle odottaa vielä itseään. Heinon pesti on vuoden mittainen.

Tuomas Eskelisen viime kausi meni polvivammaa parannellessa. Mikäli polvi saadaan täyteen vireeseen, mies liikkuu luistimilla pehmeän sulavasti. Eskelinen ei ole vieraassa ympäristössä myöskään fyysisessä pelissä. Mies on kelpo lupaus HPK-puolustukselle, mikäli polvi kestää. Myös Eskelinen sorvasi vuoden pituisen sopimuksen hämeenlinnalaisten kanssa.

Hannu Toivonen on lupaava maalivahti HPK:n omasta juniorimyllystä. Mies pääsi viime kaudella tuurailemaan loukkaantuneita maalivahteja, muttei päässyt vielä tositoimiin. 18-vuotiaiden MM-kisat olivat nuorukaiselle täysosuma. Toivonen ehti turnauksessa kiekon eteen 93 prosentin varmuudella. Kisojen kruununa mies piti hurjasti rynnistäneen Ruotsin nollilla alkusarjassa torjuen 43 laukausta. Toivosen sopimus on kaksivuotinen.

Toivonen ja viime kaudella parrasvaloihin noussut Joni Puurula muodostavat erittäin lupaavan, mutta vielä kokemattoman maalivahtikaksikon. Duoa kouluttamaan HPK halusi parhaan mahdollisen maalivahtivalmentajan. Niinpä Kerho päätyi IFK:ssa viime kausina vaikuttaneeseen mv-valmentajaan, Jari Kaarelaan. Monta vuotta maajoukkueen valmennusryhmässä toimineella Kaarelalla on omalta pelaajauraltaan myös NHL-kokemusta. HPK:n maalivahdeilla on tarjota kyvykkäälle valmentajalle mukava haaste ja Kaarelalla on puolestaan paljon annettavaa lupaaville nuorukaisille.

» Lähetä palautetta toimitukselle