HPK:n muuri kesti ja siirsi fyysisen ottelusarjan ratkaisua

Muut Sarjat / Uutinen
Julius Valtonen teki ottelun ainoan maalin.
Kuva © C More
Nuorten SM-liigan toisen finalistin ratkeamista joudutaan odottamaan maanantaihin asti. HPK kukisti kotonaan Ilveksen 1-0 ja venytti ottelusarjaa kolmanteen ja ratkaisevaan peliin.

Julius Valtosen maali, Ukko-Pekka Luukkosen komea nollapeli ja uhrautuva sekä fyysinen kamppailu riittivät HPK:lle välieräsarjan toisen ottelun voittoon. Otteluvoitot tasoittuivat 1-1:een, ja finaalisarjaan pääsevä joukkue ratkeaa vasta maanantain kolmannessa ottelussa.

HPK hallitsi lievästi ensimmäistä erää, mutta parhaat yksittäiset paikat siunaantuivat Ilvekselle. Maalivahdin "niputtanut" Julius Mattila pääsi pistämään kiekkoa tyhjään maaliin, mutta onnistui lataamaan kiekon poikittain ohi.

Erän loppupuolella nähtiin myös nujakointia, kun komeita taklauksia puolin ja toisin viljelleet pelaajat intoutuivat pystypainiin Ilveksen maalin edustalla. Tilanteesta vihellettiin innoikkaimmalle kaksikolle [Jaakko Kuusisto ja Jesper-Juhani Ilvessuo] väkivaltaisuudesta kaksiminuuttiset.

Toisessa erässä nähtiin lisää dramaattisia tilanteita, kun oivallisen hyökkäyspelin ohella nähtiin muutama kyseenalainen taklaus. HPK kesti ensin kaksi alivoimaa. Ilvekseltä nähtiin tämän jälkeen yksi polvitaklaus ja yksi selästä taklaus, mistä HPK pääsi vuorostaan ylivoimalle. HPK:n Valtonen selvisi puolestaan omasta laitataklauksestaan ilman seuraamuksia.

Kerho siirtyi erän loppupuolella vihdoin johtoon, kun Valtonen täräytti aloituksen jälkitilanteesta lähietäisyydeltä kiekon ohi Ilveksen maalissa hyvän ottelun pelanneen Mikael Saaren.

Kolmas erä tarjosi tilanteita molemmille joukkueille. Luukkonen ja HPK:n uhrautuva pelaaminen pitivät kuitenkin lujaa taistelleen Ilveksen nollissa. Luukkoselle merkittiin ottelussa 24 torjuntaa.

Toinen finalisti ratkesi jo Kuopiossa, missä Blues voitto KalPan jatkoajalla 5-4 ja ottelusarjan 2-0. Bluesin voittomaalin iski Tatu Kanerva. Sarjan kolmas ja ratkaiseva ottelu alkaa maanantaina Hakametsässä kello 13.00.