HPK:n joukkue valmis tulevaan kauteen

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerho julkisti tulevan kauden joukkueensa. Viimeisimmät hankinnat ovat Ville Viitaluoma sekä paluumuuttajat Marko Tuulola, Tony Virta ja Jukka-Pekka Laamanen.

Viitaluoman ja Tuulolan sopimukset ovat kaksivuotiset, Virran sopimus kattaa tulevan kauden. Laamasen sopimus on peräti nelivuotinen.

Bluesista siirtyvä keskushyökkääjä Ville Viitaluoma, 27, on edustanut SM-liigassa myös Pelicansia ja SaiPaa. Pisteiden valossa toistaiseksi parhaalla kaudellaan 2005-06 Viitaluoma nakutti 45 pistettä (18+25).

Hämeenlinnalaiskasvatti Marko Tuulola, 37, on yksi SM-liigan kokeneimpia puolustajia. Tuulola on ehtinyt kiertää pitkällä urallaan myös Ruotsin ja Sveitsin pääsarjoissa.

Tuulolan kanssa samankaltaisen pitkän uran tehnyt 35-vuotias Tony Virta palaa myös kotikaupunkiinsa. Laitahyökkääjä kokosi viime kaudelta pisteet 10+23=33.

Jukka-Pekka Laamanen, 31, oli HPK:n mestaruuskaudella merkittävässä roolissa joukkueen puolustuspäässä. Kauden jälkeen Laamanen siirtyi Oulun Kärppiin, jossa putki on jatkunut kahdella peräkkäisellä liigamestaruudella.

HPK:n joukkue on seurajohdon ilmoituksen mukaan valmis, eikä uusia vahvistuksia enää aktiivisesti haeta.

Pelaajabudjetti kasvaa

HPK:n tulevan kauden pelaajabudjetti kasvaa reiluun kahteen miljoonaan euroon. Lopullinen summa tarkentuu, kun pelaajalistaa karsitaan ennen kauden alkua. Pelaajabudjetin kasvattamisessa auttavat muutamat merkittävät yhteistyösopimukset, joiden solmimisesta HPK ilmoitti maanantain tiedotustilaisuuden yhteydessä.

– Viime kauden ratkaisuja on kritisoitu, mutta ne olivat välttämättömiä meidän kahden vuoden projektimme kannalta. Juhlimme 80-vuotista taivalta joulukuussa 2009, eli ei vielä tulevalla kaudella vaan seuraavalla, HPK:n puheenjohtaja Harri Lintumäki jatkoi.

Joukkueen tulevan kauden peliasut esiteltiin tiedotustilaisuuden päätteeksi. Joukkue jatkaa musta-valkoisin päävärein sillä erotuksella, että lauantain kotiotteluissa joukkue pukeutuu perinteiseen oranssiin peliasuun.

Lintumäki lupaa myös muita parannuksia. Seuraa on arvosteltu tiedottamisesta, johon tullaan Lintumäen mukaan kiinnittämään huomiota aiempaa enemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle