HPK:n ensi kauden runko julki - Jukureiden tehomiehet Hämeenlinnaan

LIIGA / Uutinen
Palveen ura jatkuu HPK:n riveissä.
HPK julkisti ensi kauden joukkueensa perjantai-iltana. Sopimusten joukossa oli useita viime kauden Mestis-mestareita, mutta myös kokeneempia liigapelaajia.

HPK:n maalivahtiosaston tulevalla kaudella muodostavat kanadalainen Nathan Lawson, seuran oma kasvatti Ukko-Pekka Luukkonen sekä Peliitoissa huippukauden pelannut Emil Larmi. Lawsonin sopimus on yksivuotinen, Larmin ja Luukkosen kolmivuotiset.

Joukkueen maalilla viime kaudella torjuneen Jere Myllyniemen ensi kautta koskenut pelaajasopimus on puolestaan purettu.

Pitkään AHL:ssä pelannut ja 11 NHL-peliäkin tililleen saanut Lawson on torjunut viime vuodet Itävallan pääsarjassa. Viime kaudella hän edusti Vienna Capitalsia, jossa hän pysäytti kiekkoja 92,4 prosentin varmuudella.

Lahti palaa HPK:n paitaan

Puolustuspäähän hämeenlinnalaisryhmä hankki Mestiksestä Jokipojista 2+1-vuotisella sopimuksella Joel Olkkosen. Jukureiden tehopuolustaja Teemu Suhonen liittyy HPK:hon kaksivuotisella pahvilla. Suhonen voitti päättyneellä kaudella Mestiksen puolustajien pistepörssin tehoilla 8+32.

Heidän lisäkseen puolustukseen liittyvät Sportia edustanut Oskari Manninen, Jokereiden ja Bluesin A-nuorissa pelannut 17-vuotias Niclas Almari. Mannisen sopimus on yksivuotinen ja Almarin kolmivuotinen.

Puolustuksen täydentää venäläinen Kirill Tulupov, jonka sopimuksesta Jatkoaika uutisoi jo aiemmin. Tulupovin sopimus on 1+1-vuotinen ja sisältää syyskuun loppuun kestävän koeajan.

Hyökkäykseen uusina kasvoina siirtyvät Jukureissa tehoilleet Oula Palve sekä Jaakko Turtiainen, Kärpistä saapuva Juho Keränen ja Lukosta Hämeenlinnaan paluun tekevä Janne Lahti. Ulkomaista väriä hyökkäyskalustoon tuovat kanadalaishyökkääjä Philippe Cornet ja 17-vuotias slovakkihyökkääjä Filip Krivosik.

Uusien nimien lisäksi hämeenlinnalaisjoukkue kertoi tehneensä kaksivuotisen jatkosopimuksen keskushyökkääjä Severi Sillanpään kanssa.

Sopimuksista Lahden ja Cornetin paperit ovat yksivuotisia. Palveen, Turtiaisen ja Keräsen sopimukset ovat mitaltaan kaksivuotisia ja Krivosikin kontrahti on mallia 1+2.

» Lähetä palautetta toimitukselle