TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

HPK:n ensi kauden joukkue lähes valmis

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerho tiedotti mestaruushumun siimeksessä myös jo ensi kauden joukkueestaan. Pallokerholla on sopimus tulevasta kaudesta jo 25 pelaajan kanssa. Uusi miehiä ritarinutussa ovat Aki Uusikartano, Joonas Vihko, Antti Pihlström, Jonas Andersson, Fredrik Svensson ja Philippe Seydoux.

Muiden liigajoukkueiden riveistä HPK onnistui värväämään riveihinsä kovan luokan pelimiehiä. Ässien erinomaisen ykkösketjun keskushyökkääjänä pelannut 28-vuotias Aki Uusikartano siirtyy Hämeenlinnaan kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Uusikartano teki tällä kaudella Porissa oman piste-ennätyksensä 34 tehopinnalla.

Lappeenrannassa tällä kaudella parrasvaloihin nousseet Joonas Vihko ja Antti Pihlström ovat myös HPK:n miehiä ensi kaudella. 25-vuotias Vihko siirtyi kesken kauden SaiPaan HIFK:sta ja pääsi sen jälkeen todella hurjaan vireeseen Ville Viitaluoman rinnalla. Anaheimin varaama laitahyökkääjä on vauhdikas luistelija ja taidokas maalintekijä, josta osoituksena 19 liigamaalia SaiPassa pelatuissa 42 ottelussa. Vihkon HPK-sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Pihlström puolestaan vahvistaa Pallokerhon ryminäosastoa, sillä Bluesissa SM-liigaan nousseen 21-vuotiaan kiekkoilijan erikoisosaaminen on taklauspelissä ja varsin ärsyttävässä pelityylissä. Tällä kaudella laitahyökkääjä onnistui myös pistetehtailussa yli 20 pisteen verran. Kaksivuotisen sopimuksen tehnyt Pihlström saattaa muodostaa yhdessä HPK:ssa jatkavan Jari Sailion kanssa melkoisen tuhokaksikon.

Puolivälierissä HPK:ta vastassa olleesta Ilveksestä Hämeenlinnassa uraansa jatkaa ruotsalaislaituri Jonas Andersson. Isokokoinen ja vikkelä hyökkääjä teki Tampereella runkosarjassa 18 tehopistettä ja oli pudotuspeleissä Ilveksen parhaimmistoa. 25-vuotias ruotsalainen on pelannut neljä kautta Pohjois-Amerikan juniori- ja farmisarjoissa. Anderssonin HPK-sopimus on vuoden mittainen.

Puolustuspäätään HPK vahvistaa kahdella ulkomaalaispelaajalla, joiden hankintojen myötä Pallokerhon ulkomaalaiskiintiö on täynnä tulevalle kaudelle. Ruotsalaispuolustaja Fredrik Svensson teki HPK:n kanssa sopimuksen jo viime keväänä, mutta tuolloin sopimus purettiin kesällä, kun Svenssonin olkapäävamma ei olisi mahdollistanut pelaamista ollenkaan syyskaudella.

Nyt 31-vuotias kovaotteinen pakki yrittää uudestaan Hämeenlinnassa yksivuotisella sopimuksella. Tällä kaudella Svensson puolusti Sveitsissä Ambri-Piottan joukkueessa. Sveitsistä HPK:n ryhmään siirtyy myös nuori puolustaja Philippe Seydoux.

Seydoux on Ottawan 3. kierroksen NHL-varaus ja pelannut neljä edellistä kautta kotimaansa A-liigassa Klotenin joukkueessa, myös hänen sopimuksensa on vuoden mittainen. 21-vuotiaan sveitsiläislupauksen hankinnan jälkeen HPK:lla on sopimuksen alaisina tulevalle kaudelle jo kahdeksan puolustajaa.

– Edelleen olemme toimineet aivan samalla profiililla kuin kaikkina aiempina kausina. Olemme hakeneet pelaajia, joilla on paljon liikettä ja taitoa. Nämä kaverit jos ketkä istuvat siihen sapluunaan, HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela suitsutti.

Seitsemälle kultamitalistille jatkoa

HPK:n johtoporras on onnistunut kevään aikana sorvaamaan myös jatkosopimuksia seitsemälle tällä kaudella hämeenlinnalaisryhmän riveissä mestaruuden saavuttaneelle pelaajalle.

Puolustuksessa luottomies Veli-Pekka Laitinen jatkaa kahden seuraavan kauden ajan HPK:ssa. 29-vuotias Laitinen nousi yhden hieman heikomman kauden jälkeen Pallokerhon yhdeksi tukipilariksi tänä vuonna. Jos SM-liigan tuomarilinjaa viilataan nollatoleranssin suuntaan, nousee Laitinen pelityylinsä myötä arvoon arvaamattomaan ja kenties jopa yhdeksi liigan parhaista puolustajista.

Hyökkäyspäässä vuoden jatkopahvi on saatu myös pudotuspeleissä ja erityisesti finaaleissa erinomaisesti onnistuneelle 23-vuotiaalle Janne Lahdelle. Lahden nousua liigahuipulle on odotettu Hämeenlinnassa kuin kuuta nousevaa ja viimein nähtiin viitteitä siitä, mihin mies pystyy koko potentiaalinsa hyödyntäessään.

Näkymättömät perusduunarit Juha-Pekka Loikas ja Hannu Väisänen jatkavat myös Pallokerhon ritaripaidassa. Suurelle yleisölle huomaamatta jääneet hyökkääjät ovat valmentaja Jukka Jalosen luottomiehiä. 26-vuotias Loikas on jokapaikan höylä, jota voi peluuttaa monessa eri roolissa, kun taas 27-vuotias Väisänen on varsin hyvä maalinsylkijä saadessaan pelinsä kulkemaan. Molempien sopimukset kattavat ensi kauden.

Nuorista HPK-pelaajista nimensä jatkosopimuksiin ovat rustanneet Jussi Ruohola, Iivo Hokkanen ja Joni Lappalainen. 22-vuotias Lappalainen oli tärkeä palanen HPK:n nelosketjussa ja väläytteli myös jo hieman niitä maalintekijän taitojaan, joiden vuoksi nuorukainen alunperin Hämeenlinnaan hankittiin. Lappalainen jatkaa Hämeenlinnassa ainakin seuraavan kauden.

Ruohola ei ollut puolestaan mahtua ennen kauden alkua edes Bluesin A-junioreihin, mutta sai yllättävänkin paljon vastuuta HPK:ssa loukkaantumisten myötä. Hokkanen puolestaan ei juuri peliminuutteja liigassa saanut, mutta pääsi kuitenkin kahdessa viimeisessä finaalissa ainakin piipahtamaan kaukalossa. Kummatkin nuoret 20-vuotiaat pelimiehet tuovat ensisijaisesti leveyttä HPK:n ensi kauden kokoonpanoon, Ruohola pelaa Pallokerhossa myös sitä seuraavan kauden.

Viimeisiä viilauksia vaille valmis

HPK:n joukkue on muutamaa hyökkäyspään pelimiestä vielä vajaa. Maalivahti- ja puolustusosastot ovat jo tässä vaiheessa täysin miehitetyt.

– Haetaan vielä joitain nimiä. Tilanne ei näiden sopimusten myötä ole kuitenkaan akuutti, joten voimme kaikessa rauhassa keskustella ja miettiä sitä viimeistä askelta, toimitusjohtaja Korpela kertoi torin kansanjuhlan keskellä.

– Hullultahan se tuntuisi, jos sanoisin ettemme Rikua haluaisi, Korpela kommentoi HPK-kasvatti Riku Hahlin mahdollista paluuta Sveitsistä Suomeen, ja kenties Hämeenlinnaan.

Try-outin kautta liigapaikkaa HPK:sta hakee 23-vuotias Tapparan kasvatti Mikko Mäenpää. JYPiä ja Pelicansia SM-liigassa edustanut Mäenpää puolusti tällä kaudella Mikkelin Jukureiden sarvipääpaidassa Mestiksessä.

Lisäksi juniori-ikäisen lupaavan maalivahdin Mikko Tolvasen kanssa on tehty kolmen vuoden mittainen sopimus. 17-vuotias Tolvanen on kuulunut nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoon ja torjui tällä kaudella HPK:n A- ja B-juniorijoukkueissa. Tolvasen kiekkotausta on vahva, sillä isä-Jarmo valmensi tällä kaudella Rauman Lukkoa SM-liigassa.

Pitkän linjan hämeenlinnalaispelaaja Jani Keinäsen kanssa HPK-johto käy yhä neuvotteluja mahdollisesti jatkosopimuksesta. Pallokerhon kasvatti Keinänen on edustanut HPK:ta seítsemän kauden ajan ja ehtinyt toimimaan myös joukkueen kapteenina. 30-vuotiaalle veteraanille olisi vientiä myös länsinaapurissamme.

Keinäsen lisäksi hämeenlinnalaisseura neuvottelee jatkosopimuksesta myös maalivahti Juha Toivosen kanssa. Toivonen on monen muun nuoren HPK-vahdin tavoin edustanut Suomea nuorisomaajoukkueissa. 18-vuotias nuorukainen pääsi tekemään tällä kaudella myös debyyttinsä SM-liigassa ja keikkui koko kauden ajan A-junioreiden sarjan torjuntatilastojen kärkipäässä.

HPK:n sopimustilanne ja tämänhetkinen pelaajalista.

» Lähetä palautetta toimitukselle