HPK:lle nuoria vahvistuksia

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerhon harjoituksissa nähdään kolme uutta, nuorta kasvoa. Bluesissa viime kaudella pelannut 19-vuotias Joni Lappalainen on tehnyt HPK:n kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Mukana ovat myös FPS:n 18-vuotias puolustaja Toni Vähämäki sekä Ahmojen 23-vuotias keskushyökkääjä Juha-Pekka Loikas.

Lappalainen voitti viime kaudella A-nuorten SM-liigan pudotuspelien pistepörssin ja on esiintynyt myös nuorisomaajoukkueissa lupaavasti. Savonlinnasta lähtöisin oleva nuorukainen muuttaa Hämeenlinnaan hakemaan liigajoukkueesta peliaikaa.

Toni Vähämäki on vasta teini-ikäinen puolustajalupaus, jolle ei vielä ensi kaudella liene luvassa juuri peliaikaa SM-liigassa. Vähämäki on lupaavimpia forssalaisjunioreita. Miehen mittoihin ehtinyt 18-vuotias sai kokeilla menneellä kaudella pelimiehen roolia FPS:n Mestis-joukkueessa ja hoitikin ruutunsa montaa muuta pakkia kelvollisemmin. Pisteet jäivät häkkipäisellä Vähämäellä niukiksi, sillä mies keskittyi jättämään mielummin virheet tekemättä.

Juha-Pekka Loikas on kolmikosta ainoa, jolla ei toistaiseksi vielä ole sopimusta ensi kaudesta HPK:n kanssa. Loikas antaa näyttöjä taidoistaan Pallokerhon maanantaina alkavissa jääharjoituksissa. Viime kaudella Loikas johti Mestiksen tehokkainta ketjua, jossa laidoilla pelasivat Miikka Jäske ja Jukka Penttinen. Kolmikko valtasi Mestiksen pistepörssin neljästä kärkisijasta kolme. Loikaksen pistesaldot ovat viimeisen kolme kauden aikana olleet nousujohteiset: 25, 35 ja 55 pistettä. Menneen kauden kruunasi valinta Mestiksen tähtimiehistön ykkössentteriksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle