JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

HPK:lle kanadalaislaituri - "Tuo joukkueeseen lisää äijämäisyyttä"

LIIGA / Uutinen
Patrick Holland (vasemmalla) pelaa ensi kaudella HPK:n oranssissa paidassa.
Kuva © Getty Images
Hämeenlinnan Pallokerho vahvistaa hyökkäystään kanadalaishyökkääjä Patrick Hollandilla.

HPK on solminut yksivuotisen sopimuksen kanadalaislaituri Patrick Hollandin, 23, kanssa. Tuleva kausi on Hollandille uran ensimmäinen Euroopassa. Viime kaudella kanadalaishyökkääjä pelasi 21 ottelua AHL-joukkue St. John's IceCapsissa ja neljä ottelua ECHL:ssä Ontario Reignin paidassa. AHL:ssä Holland merkkautti tililleen kaksi syöttöpistettä ja ECHL:ssä yhteensä neljä tehopistettä.

– Patrick on luisteluvoimainen pelaaja. Hän loukkasi viime kauden harjoitusleirillä olkapäänsä ja viime kausi meni pilalle sen leikkauksen takia, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo tiedotteessa.

Hollandilta löytyy NHL-kokemusta Montreal Canadiensista toissakaudelta viiden ottelun verran. Hänet varattiin NHL:ään kesällä 2010 seitsemännellä kierroksella Calgary Flamesin toimesta.

– Uskon, että hän tulee olemaan Liigassa kova pelaaja. Hän tuo tuohon joukkueeseen lisää äijämäisyyttä. Uskon näkemieni videoiden perusteella, että pystyy tekemään maaleja ja on todella röyhkeä pelaaja. Me tarvitaan tuohon nuoreen ryhmään tuollaista fyysistä pelaamista, Arvonen jatkaa.

Kahdelle omalle kasvatille sopimukset

Lisäksi HPK solmi 2+1-vuotiset sopimukset kahden oman hyökkääjäkasvatin kanssa, kun 19-vuotiaat Julius Valtonen ja Miro Ruokonen jatkavat seurassa. Kumpikin pelasi viime kaudella HPK:n A-junioreissa 46 ottelua. Valtonen kokosi niissä 47 tehopistettä ja Ruokonen 32 tehopistettä.

– Erittäin tyytyväinen olen siihen, että saatiin heidät noin pitkillä sopimuksilla. Tämä on se meidän linja ja pitkä projekti. Näillä pitkillä sopimuksilla varmistetaan, että meidän nuoret pelaajat pelaa meillä omassa joukkueessa. Ollaan hyvissä ajoin liikkeellä, niin eivä pääse karkailemaan mihinkään, Arvonen kommentoi nuorten sopimuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle