HPK voittoon jatkoerässä − nuorten finaaliavauksessa dramaattinen kiri ja "kovaa verbaliikkaa"

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Harri Kainulainen ratkaisi ja HPK juhli avausvoittoa.
Kuva © Lauri Meriläinen
Harri Kainulainen ratkaisi Nuorten SM-liigan ensimmäisen finaaliottelun HPK:lle. Ottelun ratkaisu syntyi pitkän vääntämisen päätteeksi vasta toisessa jatkoerässä. Ässät ehti kiriä kolmen maalin takaa tasoihin.

Nuorten SM-liigan finaalit HPK:n ja Ässien välillä potkaistiin liikkeelle torstaina Hämeenlinnassa. Paras kolmesta -systeemillä pelattavien finaalien avausvoiton merkitys on suuri, mutta alkupuolella ottelua finaalit näyttivät ratkeavan nopeasti HPK:n ylivoimaiseen esitykseen.

Ässät kiri ottelussa kolmen maalin tappioasemasta tasoihin, mutta toiseen jatkoerään venyneen pelin vei lopulta kotijoukkue Harri Kainulaisen iskiessä voittomaalin 4-3.

HPK siirtyi ottelun alussa johtoon vain 41 sekunnin jälkeen, kun Niilo-Kustaa Määttä täräytti kotijoukkueen johtoon. Liigassakin talven aikana nähty Jere Innala siirsi kotijoukkueen 2-0-johtoon ottelun 14. minuutilla.

Syöttäjänä maaliin oli niin ikään aikuistenkin puolella kauden aikana pelaamassa käynyt Harri Kainulainen.

Lisää löylyä

Toisessa erässä peli näytti olevan jo selvä, kun Niko Lahtinen vei kotijoukkueen ylivoimalla jo kolmen maalin johtoon. Niclas Almarille merkittiin maalista illan toinen syöttöpiste.

Toisin kuitenkin kävi. Ville Sippala kavensi alle kaksi minuuttia myöhemmin, ja reilut kaksi minuuttia siitä Ässät nousi jo maalin päähän Tommi Laakson osumalla. Ottelu oli saanut aivan uuden käänteen.

Ennen kolmannen erän puoliväliä Ässät tasoitti ottelun Erik Embrichin maalilla. Tilanne vei ottelun jatkoajalle. Ässien maalilla urakoineella Kasperi Kotkaniemellä oli tuossa vaiheessa jo 34 torjuntaa kasassa.

Ottelun ratkaisi lopulta Kainulainen, jonka illan toinen piste tuli Almarin hyvästä esityöstä. Almari avasi kiekon Kainulaiselle, joka ampui tarkan kudin yksi vastaan yksi hyökkäyksestä maalin perukoille.

Kainulainen tähtenä

HPK otti paras kolmesta sarjan ensimmäisen kiinnityksen. Voittomaalin tehnyt Kainulainen oli innoissaan ottelun jälkeen.

− Oli tosi tasaista vaikka hallitsimme ottelua, mutta saatiin kumminkin voitto. Oli vauhtia paljon ja sellaista henkistä taistelua, kommentoi Kainulainen.

Päävalmentaja Matti Tiilikainen kuvasi vääntöä tiukaksi.

− Tosi hyvä startti meille, vaikka jouduimme tappamaan pari alivoimaakin ensimmäisessä erässä, mietti Tiilikainen pelin jälkeen.

Tiilikainen ei jaksanut murehtia johtoaseman sulamista.

− Isoa oppia meille. Kun vastustaja tuli 3-3:een, niin pitää vain fokus säilyttää, ei sille mitään voi.

Suu kävi

Ottelussa oli draamaa myös kaukalon laidalla. HPK:n kakkosmaalivahti Fredrik Grønstrand ja Ässien Tommi Laakso huutelivat kiivaasti vaihtopenkillä toisilleen. Kainulainen kertoi kuitenkin keskittyneensä itse peliin.

− Olihan siellä aika verbaalista. Ei sitä pelin aikana mieti kuitenkaan mitä jengi siellä huutelee, totesi Kainulainen pelin jälkeen.

Kotkaniemelle merkittiin ottelussa peräti 47 torjuntaa. HPK:n Ukko-Pekka Luukkonen selvisi pelissä 30 torjunnalla. Sarjan toinen ja mahdollisesti ratkaiseva peli pelataan lauantaina Porissa.