TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

HPK vahvisti peräpäätään

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerho on solminut vuoden sopimuksen ruotsalaispuolustaja Fredrik Svenssonin sekä kolmen vuoden paperin Kärpistä Kerhoon siirtyvän nuoren puolustujalupauksen Risto Korhosen kanssa. Seura tiedotti myös Iivo Hokkasen ja Eero Väreen sopimuksista.

HPK koki puolustajistossaan useita menetyksiä, kun Tuomas Eskelinen, Vladimir Sicak ja Tuukka Mäkelä vaihtoivat maisemaa. Puolustus jäi kaipaamaan erityisesti fyysisyyttä, jota nyt hankittu Svensson tuo takalinjoille lisää. Kaksi viimeistä kautta Leksandissa kiekkoillut Svensson teki viime kaudella tehot 2+12 28:ssä ottelussa Ruotsin Allsvenskanissa.

- Svensson on kokenut ja fyysinen puolustaja, jolta odotetaan kokeneena pelaajana myös tiettyä johtajuutta, HPK-toimitusjohtaja Risto Korpela luonnehti uutta hankintaa.

Hammarbyn kasvatti Svensson aloitti uransa edustustasolla kasvattiseurassaan ja vakiinnutti paikkansa Elitserien-puolustajana Luulajan riveissä, jossa 30-vuotias puolustaja luuti kaudet 1999-2003 ennen siirtymistään Leksandiin.

Toinen puolustajahankinta on uusin lisä HPK:n nuorten pelaajien palapeliin, joka sai nyt täydennystä 18-vuotiaan Risto Korhosen vaihdettua kärppänutun ritaripaitaan. Korhonen pelasi viime kaudella niin alle 20-vuotiaiden kuin alle 18-vuotiaidenkin maajoukkueessa arvoturnaukset. 18-vuotiaiden kisoissa Korhonen oli joukkueensa johtavia puolustajia.

- Korhonen on lupaava puolustaja, joka on viimeinen pala meidän kahdeksan miehen takalinjaamme. Nyt meillä on puolustajisto ja maalivahtiosasto valmis, enää etsimme laitahyökkääjää, Korpela summasi.

Jukureista HPK:hon vaihtaa nuori laitahyökkääjä Iivo Hokkanen, joka Korhosen tavoin pelasi alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa Kanadan MM-kisoissa. Viime kaudella Hokkanen hyökkäsi Mestiksessä Jukureiden riveissä tehoin 2+6 36:ssa ottelussa. Hokkanen edusti HPK:ta kaudella 2003-04 A-nuorten SM-sarjassa.

HPK on tehnyt sopimuksen myös Eero Väreen kanssa. 20-vuotias maalivahti täydentää HPK:n maalivahtikolmikon Karri Rämön ja Miika Wiikmanin takana.

» Lähetä palautetta toimitukselle