HPK teki tappiota

LIIGA / Uutinen
HPK:n markkinointipäällikkö ja toukokuun alusta seuran toimitusjohtajan toimeen siirtyvä Risto Korpela myönsi Hämeen Sanomissa julkaistussa haastattelussa, että viime kausi toi seuralle parinsadantuhannen suuruiset tappiot.

HPK oli täksi kaudeksi budjetoinut yleisökeskiarvoksi 3600 ennätysmäisen edellisen kauden innoittamana. Joukkueen heikot peliesitykset jäällä kuitenkin jättivät väen kotiin ja tuosta tavoitteesta jäätiin noin 250 katsojaa/peli. Tappiosta huolimatta seuralla ei ole minkäänlaisia taloudellisia ongelmia. Ensi kauteen ollaan lähdössä innokkain mielin ja budjettia pyritään kasvattamaan lisääntyvien mainostulojen avulla. Pelaajabudjetti pysynee ennallaan joten resurssit ovat jatkossakin rajalliset suurseuroihin verrattuna. HPK aikoo kuitenkin taas lähteä tosissaan jahtaamaan menestystä ensi kaudella. Seuran puheenjohtaja Harri Lintumäki on jo ehtinyt vakuuttamaan, että joukkue pärjää tulevan kauden peleissä jälleen totuttuun tapaan.

Joukkueella on tällä hetkellä 12 pelaajaa sopimuksessa. Uusia nimiä tullaan julkaisemaan todennäkoisesti jo ensi viikolla, kun HPK:n johto palaa lomiltaan. Tuuletusta on jälleen tänäkin keväänä luvassa. Kesken pahimman paniikin ja kriisin hankitut kanukit Werenka ja Ratushny saavat lähtöpassit, kuten myös muutama muu. Suurseurat ovat myös jälleen kerran ehtineet kalastelemaan kerman HPK:n kakun päältä; Pärssistä ja Rosaa ollaan huhuissa siirtämässä pois Kerhosta, mutta Korpela ainakin Hämeen Sanomissa vielä kiisti Pärssisen lähdön Turkuun. HPK pyrkii pitämään myös nuorukaisensa Louhen, Hahlin sekä Santalan. Hahlia ollaan kuitenkin kiekkopiireissä vahvasti siirtämässä Tampereen Tapparan riveihin ja sopimuksen huhutaan olevan jo allekirjoitettu. HPK:n kauden valopilkkuna toimineen Santalan perässä ovat helsinkiläiset, mutta tällä hetkellä Tommin jatko HPK:ssa näyttää fanien suureksi onneksi todennäköiseltä. Ainakin Santalan kasvattajaseura Jokerit on ulkona kisasta, sillä Tommin ja Raimo Summasen sukset menivät aikoinaan melko pahasti ristiin.

Myös uusi valmentaja on haussa, sillä Rinkelinmäen hallin vakiokalustoon jo vuosia kuulunut Teijo Räsänen lähtee seurasta. Räsäsen uusi seura kuullaan jo ilmeisesti tänään. Räsänen ehti saada täyteen jo kahdeksan vuoden putken edustusjoukkueessa ja olihan Teisa ehtinyt Hämeenlinnassa valmentaa ennen sitäkin. HPK oli vahvasti Anatoli Bogdanovin perässä, mutta ukrainalainen päätti jatkaa TuTon peräsimessä. Nyt Kerhon valmentajakuvio onkin vielä täysin auki, tosin neuvottelut ovat johdolla jo käynnissä useidenkin ehdokkaiden kanssa.

Tämän päivän Hämeen Sanomissa sekä Teijo Räsäsen että Risto Korpelan haastattelut.

» Lähetä palautetta toimitukselle