HPK tähtää jatkossakin korkealle

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerho varmisti torstaina sen, että HPK taistelee ensi kaudellakin SM-liigan kärkisijoista. Viisi tärkeää jatkosopimusta tietävät sitä, että Kerhon hyökkäyskalusto alkaa olla kasassa jo ensi kauttakin varten. Jatkoaika tavoitti HPK:n toimitusjohtajan Risto Korpelan perjantai-iltapäivänä.

Virta on perinteisesti keväällä vienyt HPK:n parhaat pelaajat. Pikkukaupungin seuran resurssit eivät ole riittäneet pitämään pelaajia aloillaan, kun suurseurat ovat heilutelleet setelitukkojaan pelaajien nenien edessä. Tälläkin kertaa suuressa roolissa jatkosopimuksien synnyssä oli koko viisikon viihtyminen Hämeenlinnassa ja HPK:ssa.

"Suurin syy on varmasti se, että joukkue on hioutunut niin hyvin yhteen ja pelaajat ovat viihtyneet täällä. Rahallahan me emme voineet kilpailla eikä se varmastikaan ratkaissut. Tietysti he tietävät oman arvonsa, mutta rahakkaampia tarjouksia he ovat saaneet tai olisivat saaneet muualta", toimitusjohtaja Korpela kommentoi seuransa suurinta valttikorttia.

Viisikosta kaikille pelaajille olisi varmasti löytynyt ottajia muualtakin, joidenkin ympärillä varmasti kierrettiin kuin hai laivaa. Tämän vuoksi olikin tärkeätä, että sopimukset saatiin aikaan jo hyvissä ajoin. "Joulun alla käytiin jo alustavia neuvotteluja. Meillä oli jo silloin tietty näkemys ensi kauden joukkueesta ja tiedettiin millä tavoin runkoa saadaan kasaan", Korpela kertoi.

Uusien jatkosopimusten julkaiseminen valaa varmasti lisää uskoa koko seuran toimintaan. Omien vielä ilman sopimusta olevien pelaajien kanssa neuvottelut ovat varmasti helpompia, kun joukkueen tärkeimmät pelaajat ovat näyttäneet esimerkkiä. Myös uusia hankintoja on kauden päätyttyä helpompi houkutella HPK:hon, kun kasassa on kärkisijoista materiaalinsa puolesta taisteleva joukkue. Myös toimitusjohtaja Korpela uskoi, että viisikon sopimuksista saattaa olla hyötyä jatkon kannalta. "Nämä kaikki neljä ovat meidän runko- ja avainpelaajiamme. Tuskin se ainakaan haittaa. Kyllähän me halusimme antaa ulospäin selkeän viestin, että HPK taistelee myös ensi kaudella SM-liigan kärkisijoista."

Korpela iloitsi myös siitä, että nämä sopimukset varmistavat myös sen, että HPK esittänee jälleen ensi kaudella tutun tehokasta hyökkäyspeliä. Kerho on yleisesti kerännyt pelityylillään kehuja ympäri liigaa. "Vauhtia ja vaarallisia tilanteita" on yleinen kuvaus HPK:n otteluista. "HPK on saanut valtavasti positiivista palautetta muualta, muilta paikkakunnilta. Nämä hankinnat varmistavat sitä, että HPK pelaa myös ensi kaudella iloista ja aktiivista hyökkäyspeliä, jota on kaikkien mukava seurata", Korpela muistutti.

Ensi kauden runkopelaajiansa Risto Korpela luonnehti seuraavasti:

Tommi Santala: "Tommilla on varmasti paljon hampaankolossa tästä kaudesta. Erinomaisesti alkanut kausi, joka sitten jäi kesken. Hän oli siinä mukana muodostamassa meidän selkeää ykkösketjuamme. HPK:lla on aina ollut tapana olla yksi selkeä oma juttu. Esimerkiksi aiemmin oli Pärssinen-Hentunen-Kapanen ja nyt tämä ketju."

Vladimir Vujtek: "Vujtekinhan tietävät kaikki. Huipputaitava, erinomainen joukkuepelaaja, todellinen keulahahmo."

Erkki Rajamäki: "Eki on periksiantamaton uurastaja. Antaa joka hetki kaikkensa. Sellainen pelaaja, josta meillä on ehkä aiemmin ollut puutetta. Aktiivista ja hyvää taklauspeliä. Koko joukkueelle loistava esimerkki asenteellaan."

Eero Somervuori: "Teknisesti erittäin hyvä pelaaja, maalintekijä. Kasvanut valtavasti täällä sekä jääkiekkoilijana että ihmisenä."

» Lähetä palautetta toimitukselle