HPK Naisten jääkiekkojoukkueen tulevaisuus katkolla - lentopallojoukkue eriytyy omaksi seurakseen, jääkiekko jää pois uudesta kuviosta

Muut Sarjat / Uutinen
Meeri Räisänen on joukkuetovereineen haastavassa tilanteessa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen
Hämeenlinnalainen HPK Naiset -yhdistys on päättänyt eriyttää lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan joukkueensa omaksi seurakseen. Päätös tarkoittaa sitä, HPK Naisten jääkiekkojoukkueen jatko on toistaiseksi vaakalaudalla.

Lentopallon puolella naisten Mestaruusliigassa pelaava HPK:n joukkue jatkaa ensi kaudella omana seuranaan. Muutos tarkoittaa sitä, että seuran nimen alla oleva HPK:n naisten jääkiekkojoukkue jää pois uudesta, ensi kaudeksi muodostettava seurasta.

Asiasta kertoi tiistaina ensimmäisenä Hämeenlinnan kaupunkiuutiset.

− Tämä on kurja tilanne. Meidän oli kuitenkin pakko tehdä yhdistyksen johtokunnassa tällainen ratkaisu, sillä naisten liigajääkiekko rasittaa vuosittain kymmenillä tuhansilla euroilla seuran taloutta. Talous on kulkenut miinuksella jo vuosia naisjääkiekon kulujen vuoksi, ja seura on tätä kautta velkaantunut. En voi puheenjohtajana seurata toimettomana kehitystä, jossa koko seura uppoaa taloudellisiin ongelmiin, HPK Naiset ry:n puheenjohtajana toimiva Pekka Romo kertoo.

HPK Naiset oli seurafuusion tulos, joka perustettiin vuonna 2009, kun Tarmo Volley Hämeenlinna ja HPK:n naisten jääkiekkojoukkue yhdistyivät.

Naisten Liigassa jääkiekkoa pelaava HPK:n joukkue joutuu nyt hankalaan paikkaan tulevaisuutta ajatellen. Joukkueen tulevaisuus on vielä auki ja paljon riippuu siitä, saako joukkue taakseen riittävästi sponsoreita.

HPK Naiset informoi ratkaisustaan myös seuran paikallisia tukijoita, mutta yhteistyökumppanien vähyyden takia kiekkojoukkueen pitäminen osoittautui erittäin haastavaksi. Yhteistyökumppaneista muutama olisi halunnut säilyttää jääkiekon seuran lajivalikoimassa.

− Meillä ei ole siihen minkäänlaisia taloudellisia mahdollisuuksia. Kymmenien tuhansien eurojen löytäminen tässä ja nyt on nykypäivän sponsorimarkkinoilta äärimmäisen vaikeaa, kun siinä ei ole onnistuttu tähänkään saakka, Romo toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle