TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

HPK kiinnitti kahdeksan pelaajaa

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerho teki jatkosopimukset viiden joukkueessa jo tällä kaudella pelanneen pelaajan kanssa. Lisäksi uusina miehinä ensi kauden Kerho-ryhmään liittyvät puolustajat Jukka-Pekka Laamanen, Veli-Pekka Laitinen ja maalivahti Miika Wiikman.

Jatkosopimukset HPK on solminut puolustaja Tuomas Immosen sekä hyökkääjien Janne Laakkosen, Janne Lahden, Jani Keinäsen ja Oliver Setzingerin kanssa.

Ensi kaudella ritaripaidan pukevat ylleen myös hämeenlinnalaislähtöinen Laitinen, joka siirtyy Kerhoon Elitserienin Brynäsistä. Ilveksestä HPK:n takalinjoille puolestaan vaihtaa Laamanen ja toisena maalivahtina hämeenlinnalaisten ryhmässä tulevalla kaudella nähdään Hermeksessä vakuuttavasti torjunut Wiikman.

- Olemme tehneet taustalla hommia ensi kautta varten koko ajan. Joukkuetta on rakennettu kaikessa hiljaisuudessa ja strategia on luotu. Haluamme, että ensi kauden HPK esittää vauhdikasta ja viihdyttävää jääkiekkoa. Olemme hankkineet joukkueeseen lisää jalkoja, kertoi HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela torstain Hämeen Sanomissa.

27-vuotias Laamanen on hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja. Päättynyt kausi oli Laamasen toinen Ilveksessä ja kolmas täysi kausi SM-liigassa. Pistesaldoaan pakki on kartuttanut erityisesti ylivoimatilanteissa.

Laitinen on HPK:n kasvatti, joka ei koskaan onnistunut läpimurrossa liigatasolle Hämeenlinnassa. Sen sijaan Lahden Pelicansissa Laitinen kasvoi nopeasti luottopuolustajaksi. Neljän Lahdessa vietetyn kauden jälkeen monipuolinen pakki siirtyi Elitserinen Brynäsiin. Kaksi kautta Ruotsissa riitti 27-vuotiaalle Laitiselle ja nyt edessä on paluu juurille.

Wiikman oli tällä kaudella yksi Mestiksen parhaista maalivahdeista. Hermes useasti joko kaatui tai voitti Wiikmanin pelivireen mukaan. 19-vuotias nuorukainen muistuttaa hyvin paljon pelityyliltään Kerhon ryhmän nykyistä ykköskassaria Joni Puurulaa. Wiikman oli Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kolmosvahti MM-kisoissa. Ruotsissa syntynyt maalivahtilupaus olisi voinut halutessaan valita myös maajoukkuenutukseen Tre Kronorin paidan.

Tärkeitä jatkajia

Joukkueessa jatkavat pelaajat olivat tärkeissä rooleissa tämän kauden HPK-ryhmässä. Pelicansissa kautensa aloittaneet Keinänen ja Setzinger vakuuttivat Kerhon riveissä pelaamissaan otteluissa. Kumpikin sai paljon peliaikaa ja kiitti annetusta vastuusta.

Nuoret hyökkääjät Lahti ja Laakkonen puolestaan tuovat ensi vuoden hämeenlinnalaisjoukkueeseen roppakaupalla liikettä ja taitoa. Varsinkin Laakkosen perässä oli myös moni muu liigajoukkue. Puolustaja Immonen oli alkukauden vielä penkinlämmittäjänä, mutta Pelicans-visiittinsä jälkeen hän pelasi koko loppukauden erittäin hyvin Marko Tuulolan puolustajaparina.

Lisäsopimuksia on mahdollisesti odotettavissa jo lähipäivinä, sillä HPK neuvottelee myös seuran junioreissa tällä kaudella pelanneen puolustaja Juuso Hietasen sekä hyökkääjä Hannu Väisäsen kanssa. Yhtenä mahdollisena sopimusvaihtoehtona on nimetty myös AHL:n pudotuspelejä tällä hetkellä tahkoava Mikko Jokela.

Tällä hetkellä HPK:lla on 18 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Edellä mainittujen keskeneräisten neuvottelujen lisäksi Kerho etsii ryhmäänsä vielä muutamaa hyökkääjää. Tällä hetkellä ensi kauden kattaviin sopimuksiin on kiinnitetty kaksi maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja yhdeksän hyökkääjää. Sopimustilanteen voit tarkistaa Jatkoajan pelaajalistasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle