HPK julkisti päävalmentajan ja sopimuksia

LIIGA / Uutinen
SaiPaa viime vuodet luotsannut Ari-Pekka Selin valmentaa jatkossa HPK:ta. Lisäksi HPK on solminut sopimukset Tuomas Vänttisen, Jesse Saarisen, Juha Kiilholman ja Robert Leinon kanssa.

HPK:n uutena päävalmentajana aloittaa Ari-Pekka Selin. Selin solmi hämeenlinnalaisseuran kanssa kahden vuoden sopimuksen. Selinin apuvalmentajana toimii Pasi Arvonen. Maanantaisessa tiedotustilaisuudessaan seura vahvisti lisäksi Ässien Kari Lehtosen siirtyvän uudeksi maalivahtivalmentajakseen.

– Tulevalla kaudella HPK haluaa esittää yleisölleen jok'ikinen ilta taistelevaa peli-ilmettä. Mielestäni Ari-Pekka on juuri sellaisen pelityylin valmentaja ja halusimme hänet ehdottomasti Hämeenlinnaan, HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela toteaa seuran tiedotteessa.

48-vuotias Selin on aiemmin valmentanut SaiPaa ja Ilvestä SM-liigassa, sekä SaPKoa Suomi-sarjassa, Mestiksessä ja A-junioreissa.

SaiPan valmennusryhmässä Selin toimi vuodesta 2005 asti ja nousi joukkueen päävalmentajan paikalle kesken kauden 2007–2008. SaiPa-urakkansa Selin päätti viime viikolla, kun lappeenrantalaiset jäivät pisteen päähän viimeisestä pudotuspelipaikasta.

HPK:ssa Selin korvaa Timo Lehkosen, joka toimi tehtävässä tammikuun lopusta alkaen Harri Rindellin potkujen jälkeen. Myös HPK:n kausi päättyi runkosarjaan, sillä kahden vuoden takainen hopeamitalisti jäi viimeistä edelliseksi.

– SM-liiga on yksi maailman kovimmista ammattilaissarjoista, jossa päävalmentajan pestejä on jaossa vain 14. Kun mahdollisuus tulla Hämeenlinnaan aukesi, otin paikan nöyränä ja ylpeänä vastaan. Hämeenlinna on kova kiekkokaupunki, on hienoa tulla tänne, Selin itse kommentoi.


HPK:n uudet valmentajat: Kari Lehtonen, Ari-Pekka Selin sekä Pasi Arvonen.

Neljä uutta pelaajasopimusta

Selin tuo SaiPasta mukanaan hyökkääjäkaksikon Jesse SaarinenJuha Kiilholma. Molempien sopimus on kahden vuoden mittainen. Yhden vuoden sopimuksen HPK solmi Tapparan Tuomas Vänttisen kanssa.

– Mielestäni tuttuus on erittäin hyvä juttu. Selin tietää jo etukäteen mitä näiltä uusilta pelaajilta voi odottaa ja luottaa heihin jo valmiiksi, HPK:n pelaajakoordinaattori Janne Laukkanen kertoo viitaten SaiPa-kaksikon HPK-siirtoon.

Saarinen uusi tällä kaudella oman piste-ennätyksensä tehden 59:ssä ottelussa tehot 12+31=43. Kiilholma ja Vänttinen puolestaan tuovat HPK:n kokoonpanoon kokemusta ja työntekovoimaa.

– Jesse on selvästi uudessa nousussa. Tässä on hänellekin hyvä sauma nousta SM-liigan kärkipelaajaksi, Laukkanen jatkaa.

– Tuomaksella on tosi hyvä veto ja hänet nähdään myös erittäin hyvänä alivoimapelaajana. Kahden suunnan hyökkääjä, jolla on paljon kokemusta. Juha on kova työntekijä, joka raataa upealla asenteella illasta toiseen. Saattaapa Kiilholmasta olla jopa kuuluisan Rinkelinmäen hornankattilan herättäjäksi, Laukkanen jatkaa.

Kolmen vuoden sopimuksen HPK teki A-juniori Robert Leinon kanssa.

– Robertin halusimme kiinnittää Hämeenlinnaan ehdottomasti. Tämäkin sopimus osoittaa koko hämeenlinnalaisen kiekkokulttuurin olevan voimissaan, Korpela sanoo.

– Täytyy muistaa, että Robert on vasta 18-vuotias. Rauhassa mennään hänen kanssaan. Hän on tehnyt aivan huippuduunia viimeisinä junnuvuosinaan ja olen varma, että edustusjoukkueessa pääsemme nauttimaan tämän työn hedelmistä tulevina liigakausina.

» Lähetä palautetta toimitukselle