TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

HPK ja Pelicans vaihtoivat pelaajia (päivitetty klo 14)

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerhon ja Lahden Pelicansin välisessä vaihtokaupassa ronski laitahyökkääjä Toni Mäkiaho siirtyy HPK:n riveihin ja puolustaja Tuomas Immonen sekä tällä hetkellä polvivammasta vielä kärsivä Aki Heino puolestaan lahtelaisjoukkueeseen.

Mäkiaho on hämeenlinnalaisille ennestään tuttu, sillä kovanyrkkinen hyökkääjä teki läpimurtonsa liigaan alunperin juuri HPK:n paidassa. Mäkiaho ei saanut kasvattajaseurassaan Ilveksessä mahdollisuutta nousta liigaryhmään ja siirtyi teini-ikäisenä Pallokerhon riveihin.

Parhaalla kaudellaan HPK:ssa Mäkiaho takoi peräti 21 maalia. Seuraavana kautena vuorossa oli puolestaan SM-liigan jäähyennätys, jonka "Mäkkäri" laittoi uusiin lukemiin 185 minuutilla. HPK-aikojensa jälkeen Mäkiaho on pelannut SM-liigaa HIFK:ssa, Tapparassa sekä Pelicansissa.

- Olemme jo jonkun aikaa etsineet hyökkäykseemme suoraviivaista maalintekijätyyppiä. Vaihtoehtoja olemme kartoittaneet ja olemme hakeneet rightin puolen kaveria, joka pystyisi pelaamaan myös ylivoimalla. Meidän viime kauden joukkueestamme tällaisia kavereita lähti pois ja tarvitsimme heille korvaajaa, kommentoi HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela Mäkiahon siirtoa Hämeenlinnaan.

Puolustaja Aki Heino on HPK:n kasvatti, joka sai pitkään hakea pysyvää liigapaikkaa. Erittäin taitavan hyökkäävän pakin kyvyt eivät koskaan ole riittäneet aivan terävimmälle huipulle. Heino loukkasi FPS:n harjoituksissa polvensa, josta repesivät sekä kierukka että siteet. Alkuperäisen suunnitelman mukaan miehen polven kunto piti tarkistaa kolme viikkoa loukkaantumisen jälkeen, jolloin selviäisi tarvitaanko leikkaushoitoa.

uutinen

Tallasin pelikunto selviää maanantaina, Toivonen mukana jo lauantaina?
[lue lisää]

- Aki Heinon sivusiteen repeämän kontrollikäynti oli eilen maanantaina ja siinä yhteydessä selvisi, että vamma ei vaadi leikkaushoitoa. Akin pitäisi olla pelikunnossa joulutauon jälkeen, Korpela kertoi Heinon polven kunnosta.

Tuomas Immonen on HPK-pakistoon Kuopiosta hankittu tulevaisuuden kiekollinen puolustaja. Toistaiseksi Immosen rooli ei ole ollut päätähuimaavan suuri, mutta miehelle on annettu enemmän jääaikaa otteiden varmentuessa. Nyt peliminuutteja lienee luvassa enemmän Pelicansin paidassa. Immosen visiitin kestosta Lahdessa ei ole vielä varmuutta. Pelicansin paidassa saatetaan nähdä myös muita HPK:n rivistöön kuuluvia puolustajia.

- Pelicansilla oli selvästi puolustajista pulaa, ja me olimme valmiit auttamaan heitä tällä tapaa. Tämän periodin aikana Lahdessa saattaa käydä peliaikaa hakemassa myös muita puolustajia. Tavallaan voisi sanoa, että nämä puolustajat ovat Heinon tilalla hänen toipumiseensa asti, Korpela valotti vaihtokaupan kolmannen palasen kohtaloa.

» Lähetä palautetta toimitukselle