HPK hankkimassa lisää tsekkejä?

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerho saattaa olla kiinnittämässä lisää tsekkejä riveihinsä. Vladimirit Vujtek ja Sicak ovat vahvasti ehdolla tulevalle kaudelle ritaripaitaan. Sopimuksia uusien vahvistusten kanssa ei vielä ole, mutta sopimusneuvottelut ovat käynnissä.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela kiisti vielä tänään jyrkästi tsekkivahvistusten sopimukset hämeenlinnalaisseuran kanssa. "Ei" oli Korpelan yksiselitteinen vastaus kysyttäessä Vujtekin ja Sicakin sopimuksista. Sen sijaan kysyttäessä sopimusneuvottelujen tilanteesta myönsi HPK-johtaja neuvottelujen olevan meneillään. "Meillä on neuvottelut käynnissä Vlasakin ja Martinekin paikkaajien löytämiseksi. Vlasakin lähtö selviää siinä vaiheessa, kun saamme hänelle korvaajan", Korpela kertoi Jatkoajalle.

Samassa yhteydessä Korpela kertoi Kerhon selvittävän NHL-korvauksien saamista HPK-ketjun NHL-lähtijöistä siinä vaiheessa, kun asia tulee ajankohtaiseksi. Jukka Hentunen on jo allekirjoittanut sopimuksen Calgaryn kanssa ja myös Timo Pärssisen lähtö rapakon taakse Anaheimin paitaan vaikuttaa lähes varmalta. Myös kolmikon keskushyökkääjää Niko Kapasta on houkuteltu Dallas Starsien riveihin. Tänä vuonna NHL:ään lähtevistä pelaajista maksetaan hieman vajaan miljoonan markan suuruinen korvaus, joka jaetaan pelaajan neljän edellisen kauden eurooppalaisseurojen kesken. Pärssinen on noista vuosista pelannut HPK:ssa kolme kuten myös Kapanen, Hentunen taas kaksi kautta. Jos koko kolmikko päätyy tänä kesänä NHL-sopimuksiin, niin HPK:lle olisi luvassa lähes kahden miljoonan korvauspotti.

Vladimir Vujtek on tuttu suomalaisille lätkäfaneille jo viiden vuoden takaa. Kaudella 96-97 Vujtek pelasi Ässissä 50 ottelua yli pisteen/peli keskiarvolla. Tämän Ässä-kauden jälkeen mies suuntasi rapakon taakse Tampa Bayhin pelaten 30 ottelua runkosarjassa, kuitenkin ilman mainittavampaa menestystä.

Kaudeksi 98-99 Vujtek palasi Tshekkiin Vitkovicen paitaan. Jälleen pistekeskiarvo komeili päälle pisteen/peli tahdilla ja kutsu NHL:n oli jälleen käsillä. Tällä kertaa tshekin palkkasi Atlanta Thrashers. Käsky kotimaahan oli vielä nopeampi mitä edellisvisiitillä ja tällä kertaa joukkueeksi tuli Sparta Praha. Prahassa Vujtek loisti jälleen ja johdatti joukkueen Extraliigan mestaruuteen.

Menneellä kaudella Vujtekin kone yski hieman, eikä mies noussut edellisten kausien loistoonsa vaikka pisteiden valossa olikin joukkueensa tehokkaimpia. Vujtek ajautui loppukaudesta ristiriitoihin Sparta Prahan kanssa ja halusi siirtoa mieluiten ulkomaille löytääkseen uuden motivaation pelaamiseen. Hän onkin keväästä asti harjoitellut oman kuntovalmentajansa kanssa.

Astetta tuntemattomampi mies on entinen Tshekin nuorten maajoukkueen puolustaja Vladimir Sicak. Sicak on kiertänyt nuoresta kahdenkymmenen vuoden iästään huolimatta jo kolme kautta Pohjois-Amerikan junnusarjoja. Kaksi ensimmäistä kautta vierähti WHL:ssa Medicine-Hat Tigersin riveissä, jossa hän oli yksi yleisön suurimmista suosikeista. Hänet myös valittiin jälkimmäisellä Tigers-kaudellaan joukkueen parhaaksi puolustajaksi sekä joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi.

Tigersista Sicak jatkoi matkaansa ECHL:n ja Greenville Grrrowlin riveihin. Greenvillessä ura jatkui nosteessa ja hänet nostettiinkin pian "ylös" Orlando Solar Bearsin riveihin IHL:n. Loppukauden hän vietti Orlandon riveissä ilman mainittavampia pistesaldoja, mutta mies säilyi Solar Bearsin pelaavassa kokoonpanossa aina kauden loppuun asti. Bears eteni pudotuspeleissä Turner Cupin finaaleihin asti ja voittikin IHL-sarjan viimeiseksi jääneen mestaruuden.

» Lähetä palautetta toimitukselle