Hovinen jatkaa Pelicansissa

LIIGA / Uutinen
Heikossa Pelicansissa vahvan kauden pelannut Niko Hovinen jatkaa lahtelaisseuran riveissä. Maalivahti on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen. Pelicans on sorvannut uudet sopimukset myös Joonas Hurrille ja Juha-Pekka Pietilälle.

Jokereiden kasvatti Niko Hovinen, 22, pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan ykkösmaalivahtina SM-liigassa, ja hän on pystynyt vastaamaan Pelicansiin asettamiin odotuksiin. Joukkueen vaisusta menestyksestä huolimatta hänen torjuntaprosenttinsa on lukemissa 92,17.

Marraskuisesta loukkaantumisestaan huolimatta Hovinen on maalivahtien peliaikatilastossa seitsemäntenä. Hän on ehtinyt urakoimaan 35 ottelua.

– Nikon kehitystä paitsi jääkiekkoilijana myös ihmisenä on ollut hienoa seurata. Hän on kasvanut henkisiltä voimavaroiltaan voittajaksi. On hienoa tehdä jatkossakin työtä tuollaisen persoonan kanssa, maalivahtivalmentaja ja pelaajakoordinaattori Pasi Nurminen kommentoi seuran tiedotteessa.


Tuttu tukipilari kannattalee Pelicansia ensi kaudellakin.

Pelicansin liigamiehistössä paikkansa on vakiinnuttanut myös puolustaja Joonas Hurri. 19-vuotias nuorukainen on vastoin odotuksia murtautunut vakiokokoonpanoon jo nyt. Hän on pelannut 18 ottelua tehoin 1+1.

– Hurri on sellainen soturi, josta monet vanhemmatkin pelimiehet saisivat ottaa mallia. Jotkut sanovat häntä kiekolliseksi pakiksi, mutta minusta hän on ennen kaikkea moderni peruspakki. Tulee mieleen nuori Janne Laukkanen, luonnehtii Nurminen.

Hurrin sopimus ulottuu kevääseen 2013 asti. Samanpituisen jatkon allekirjoitti hänen ikätoverinsa Juha-Pekka Pietilä, joka on pelannut suurimman osan kaudesta junioreissa ja farmiseura HeKissä. Pietilä teki liigadebyyttinsä Pelicans-puolustuksessa hiljattain.

Tiedotteessa Pelicans oikoi myös käsityksiä hyökkääjä Antti Tyrväisen sopimustilanteesta. Hyökkääjä on viime vuonna solminut seuran kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen, joten Suomessa pelatessaan hän jatkaa Pelicansissa ainakin ensi kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle