Hokki-vahti siirtyy Iisalmeen

MESTIS, Suomi-sarja / Uutinen
Tolonen jatkaa pelejään sarjaporrasta alempana.
Kuva © Timo Savela
Kajaanin Hokin riveissä päättyneellä kaudella pelannut Tuomas Tolonen siirtyy ensi kaudeksi Suomi-sarjan IPK:n riveihin.

Pieneen rooliin Hokissa jäänyt maalivahti Tuomas Tolonen lähtee hakemaan uusia haasteita uralleen Suomi-sarjan IPK:sta. Pronssijuhliin päättyneellä kaudella 21-vuotias Tolonen pelasi kasvattajajoukkueensa maalilla 12 ottelua torjuntaprosentilla 86,3.

Iisalmelaisjoukkueen päävalmentaja Jukka Niiranen oli erittäin tyytyväinen saatuaan Kajaanin vuosiltaan tutun maalivahdin joukkueeseensa.

− Tuomas on tavoitteellinen urheilijatyyppi, joka on viime vuodet harjoitellut laadukkaasti hyvässä valmennuksessa. Hänen peliaikansa Hokissa on jäänyt vähiin ja nyt on tärkeintä päästä säännöllisesti pelaamaan, Niiranen kommentoi.

− Hän on maalivahtina hyvin liikkuva ja tasaisen varma. Hän korvaa pienehköä kokoaan terävällä liikkumisellaan. Hän näytti viime kaudella parissa pelissämme olevansa tasokas maalivahti Suomi-sarjaan.

Myös maalivahti itse lähtee Suomi-sarjaan näytönhaluisena ja hänen selkeänä tavoitteena on päästä pelaamaan paljon.

− Hyvillä mielin olen sopimuksesta. Päättyneellä kaudella en hirveästi päässyt pelaamaan, mutta pronssi tietysti lämmittää mieltä. Peliaikahan se on, mikä kehittää ja siksi olikin aika hakea uusia haasteita. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta hyviin suorituksiin tulevalla kaudella, Tolonen sanoi.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle