Hokki täydensi rivejään neljällä uudella pelaajalla

MESTIS / Uutinen
20-vuotias Antti Lehtonen torjuu kiekkoja Hokissa vuoden mittaisella sopimuksella
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kajaanin Hokki on tehnyt neljä pelaajasopimusta kaudelle 2014–2015. Linnapaitoihin saapuvat maalivahti Antti Lehtonen, puolustajat Risto Mattila ja Aleksi Mäkelä sekä hyökkääjä Markus Korkiakoski, kaikki yhden vuoden sopimuksella.

Maalivahti Antti Lehtonen siirtyy Hokin maalille JYP-Akatemian riveistä. Päättyneellä kaudella 20 Mestis-ottelua torjuntaprosentilla 91,47% pelannut 20-vuotias Lehtonen ylsi Mestiksen maalivahtitilastossa sijalle 6.

− (Teemu) Seppänen ilmoitti heti varhaisessa vaiheessa, että hän ei ole tulevalla kaudella käytettävissä. Olimme seurajohdon kanssa yksimielisiä siitä, että tulemme lähtemään tulevaan kauteen nuorella maalivahtikaksikolla. Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että saimme tehtyä Lehtosen kanssa sopimuksen, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen iloitsee.

Puolustukseensa Hokki sai kaksi uutta pelaajaa. 23-vuotias Risto Mattila on pelannut kaksi edelliskautta Heinolan Peliittojen riveissä. Viime kauden 54 runkosarjaottelussa Mattila keräsi tehot 4+13=17. Mattila on pelannut urallaan aiemmin Mestistä myös LeKissä. Kärppä-kasvatti on tuttu nimi myös Hokki-luotsi Laukkaselle, sillä hän pelasi kaudet 2008–2010 Kärppien A-junioreissa.

− Mattila tuo lisää kokemusta puolustuspäähän ja omaa myös potentiaalia olla pisteitä tekevä puolustaja. Hän ei ole vielä pystynyt ulosmittaamaan kaikkea potentiaaliaan Mestis-tasolla, Laukkanen arvio suojattiaan.

Kärppien A-junioreista Kajaaniin siirtyy puolustaja Aleksi Mäkelä. Kärppä-junioreiden kapteenina viime kaudella toiminut ja joukkueensa nuorten SM-liigan hopealle johdattanut Mäkelä iski runkosarjassa tehot 3+17=20. Lisäksi pudotuspeleissä Mäkelä kirjautti tililleen kaksi syöttöpistettä.

– Mäkelä on erittäin hyvin liikkuva yleispuolustaja, joka pystyy myös fyysiseen peliin, Laukkanen kuvailee tuoretta Hokki-puolustajaa.

21-vuotias Mäkelä harjoittelee kesän Kärppien Liiga-joukkueen mukana, mutta saapuu Kajaaniin heinäkuun alussa, jolloin hän aloittaa asepalveluksen Kajaanissa.

– Positiivisena asiana on myös Mäkelän rightin puolen kätisyys, sillä viime kauden joukkueessa ei ollut ainuttakaan rightin puolustajaa. Tarkoitus olisi löytää joukkueeseen vielä toinenkin oikealta ampuva puolustaja, Laukkanen paljastaa.

Hyökkäys täydentyy paluumuuttajalla

Kaudella 2012–2013 Hokissa 15 ottelussa esiintynyt Markus Korkiakoski siirtyy Hokkiin Lempäälän Kisan riveistä. Oulussa kiekko-oppinsa saanut Korkiakoski iski päättyneellä kaudella tehot 13+12=25 ollen samalla LeKin toiseksi paras maalintekijä.

22-vuotias Korkiakoski on tuttu pelaaja myös Hokki-käskijä Laukkaselle Kärppien A-junioreista. Laukkanen on erityisen tyytyväinen Korkiakosken tuomaan monipuolisuuteen.

– Korkiakoski pystyy pelaamaan sekä keskus- että laitahyökkääjänä. Tämänkaltaiset pelaajat ovat valmentajan näkövinkkelistä katsottuna aina hyvin arvokkaita pelaajia. Hänessä on potentiaalia olla tulevalla kaudella hyökkäävän roolin pelaaja, joko keskellä tai laidassa, Laukkanen päättää.

Hokilla on tällä hetkellä koossa 13 pelaajasopimusta tulevaa kautta varten.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle