ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Hokki täydensi joukkuettaan

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokki jatkaa joukkueensa täydentämistä hyökkäyspään sopimuksilla. Viime kauden miehistöstä nimensä jatkosopimuksiin ovat kirjoittaneet Markus Haverinen ja Niko Saarenpää. Uusina niminä joukkueeseen liittyvät Antti Erkinjuntti, Jaakko Järvitalo, Kimmo Tuunala sekä Antti Kangasniemi.

Haverinen, 22, teki päättyneellä kaudella läpimurtonsa Mestiksessä. 183-senttinen ja 85-kiloinen Hokin oma kasvatti iski 40 runkosarjaottelussa pisteet 12+9. Tehotilastolukemaksi kirjattiin -7. Jäähypenkkiä Haverinen kulutti 46 minuuttia. Kymmenen pudotuspeliottelun saldona oli pisteet 1+1, tehotilastolukema -1 ja kahdeksan jäähyminuuttia.

22-vuotiaalle Saarenpäälle päättynyt kausi oli ensimmäinen Mestiksessä. 43 runkosarjaottelun saldona oli pisteet 9+7. Jäähyminuutteja miehelle kirjattiin kymmenen. Pudotuspeleissä 177-senttinen ja 79-kiloinen Saarenpää pelasi yhdeksän ottelua, joissa tilastot komistuivat kahdella maalilla. Tehotilastolukemakseen Saarenpää sai -1. Jäähyminuutteja kirjattiin kuusi.

- Viime kausi osoitti, että he ovat kovan luokan pelaajia ja odotettavissa on lisää onnistumisia, Hokin manageri Olli-Pekka Hakkarainen sanoo ja iloitsee molempien hyökkääjien jatkosta Kajaanissa.

Neljä tulokasta

Haverisen ja Saarenpään lisäksi linnapaitojen hyökkäys vahvistuu neljällä uudella tulokkaalla. Antti Erkinjuntti, Jaakko Järvitalo sekä Kimmo Tuunala saapuvat Kajaaniin Rovaniemen Kiekosta ja Antti Kangasniemi Tampereen Ilveksestä. Heistä Järvitalo ja Tuunala pyrkivät kajaanilaisjoukkueeseen jo viime syksyn try-outilla.

Toukokuun lopussa 20 vuotta täyttävä Erkinjuntti pelasi viime kauden Suomi-sarjassa 34 runkosarja- ja kaksi pudotuspeliottelua. Runkosarjassa nuorukainen oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies tehoilla 12+35. Jäähypenkkiä 179-senttinen ja 81-kiloinen Erkinjuntti kulutti 45 minuutin verran. Pudotuspeleissä tilastomerkintöjä ei kertynyt.

- Erkinjuntista on puhuttu Lapin lahjakkaimpana jääkiekkoilijana, ja siinä on kuvaus kohdillaan. Pari vuotta sitten hyökkääjä oli Kärppien B-junnuissa muistaakseni joukkueen toiseksi paras pistemies, joten potentiaalia löytyy. Uskoisin, että hän lunastaa pelipaikkansa Hokista, valmentaja Kai Suikkanen toteaa.

Järvitalo, 22, voitti päättyneellä kaudella RoKin sisäisen pistepörssin. 176-senttinen ja 83-kiloinen Järvitalo iski 34 runkosarjaottelussa pisteet 25+24. Jäähyminuutteja kirjattiin 36. Kahdessa pudotuspeliottelussa saldoksi jäi pisteet 2+2.

- Opiskelut ovat pitäneet Järvitaloa Rovaniemellä, ja nyt kolmas vuosi opiskeluita onnistuu suorittaa Kajaanistakin käsin. Järvitalo oli viime kauden paras hyökkääjä RoKissa ja hänet palkittiin myös Lapin parhaana hyökkääjänä, Suikkanen sanoo.

22-vuotias Tuunala aloitti viime kauden Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Osby IK:n riveissä. Saldona länsinaapurista 178-senttisellä ja 81-kiloisella Tuunalalla oli 34 ottelua, pisteet 7+13, tehotilastolukema -17 ja 37 jäähyminuuttia.

Tuunala siirtyi RoKiin tammikuun lopulla ja pelasi rovaniemeläisjoukkueen paidassa kuusi runkosarjaottelua tehoin 1+7. Jäähyminuutteja kirjattiin kaksi. Pudotuspeleissä tilastoihin kirjattiin kaksi ottelua ja kymmenen jäähyminuuttia.

- Hän on hyvin liikkuva, puolustava sentteri. Tuunala hakee Kajaanista myös opiskelupaikkaa, Suikkanen toteaa.

20-vuotias Antti Kangasniemi pelasi viime kaudella kasvattajaseuransa Tampereen Ilveksen A-nuorten SM-liigajoukkueessa. Runkosarjassa otteluita kertyi 21, joiden saldona pisteet 8+13, tehotilastolukema +7 ja 36 jäähyminuuttia. Pudotuspeleissä tilastoihin merkattiin kolme ottelua, pisteet 0+3, tehotilastolukema +1 ja 12 jäähyminuuttia. 177-senttinen ja 78-kiloinen Kangasniemi oli myös Ilveksen liigajoukkueen kokoonpanossa neljässä SM-liigaottelussa.

Joukkuetta kasataan maltilla

Hokilla on kasassa tuoreimpien sopimusten myötä 12 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Manageri Hakkaraisen mukaan joukkuetta kasataan turhia kiirehtimättä.

- Hokin valtti on ollut aina liikkuvuus ja dynaamisuus, ja nämä kaverit istuvat siihen sapluunaan. Näiden sopimusten myötä Hokilla on yhteensä 12 sopimusta, ja vielä on tilaa. Maltilla edetään, Hakkarainen toteaa.

- Tämä etenee suunnitelmien mukaan. Toukokuussa oli tarkoitus rauhassa koota joukkuetta, ja edetä siitä. Meidänhän pitää löytää Hokkiin pelaajia, jotka sopivat meidän suunnitelmiin ja tavoitteisiin, ja jotka haluavat tulla pelaamaan Kajaaniin Mestistä. Ei tänne väkisin ketään tuoda eikä rahalla osteta, tuore päävalmentaja Suikkanen kommentoi.

Hokin sopimuspelaajat kaudelle 2006-07.

» Lähetä palautetta toimitukselle