TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Hokki nappasi Mäkiahon

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokki nappasi Joensuun Jokipojissa Mestiksen mestaruutta keväällä juhlineen Mika Mäkiahon riveihinsä. Samalla linnapaidat tiedottivat solmineensa sopimukset Ville Hyvärisen, Antti Savolaisen ja Juha Virtasen kanssa.

KalPassa juniorivuotensa viettänyt, mutta kaksi edellistä kautta Joensuussa kiekkoillut hyökkääjä Mika Mäkiaho siirtyy Hokkiin. Yksivuotisen sopimuksen kajaanilaisten kanssa solminut Mäkiaho, 22, on entuudestaan tuttu pelaaja Hokin tuoreelle päävalmentajalle Sami Karppiselle.

– Mäkiaho on pienikokoinen ja hyväliikkeinen pelaaja. Hän istuu taidoillaan meidän pelityyliin kuin nyrkki silmään ja on tunnettu periksiantamattomasta tyylistään, toteaa Karppinen.

Mäkiaho nakutti päättyneellä Mestis-kaudella joensuulaismiehistön paidassa 32 runkosarjaottelussa tehot 7+3, kunnes nilkkavamma päätti miehen pelit tammikuun lopulla.

Niin ikään KalPassa kiekko-oppinsa saanut hyökkääjä Juha Virtanen esiintyy linnapaidassa myös vastaisuudessa. Ensi syksynä kolmannen kautensa Kajaanissa aloittava 22-vuotias Virtanen solmi Hokin kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen.

– Virtanen on taitava pelaaja, joka fyysisestikin on niin hyvässä kunnossa, että voi pelata mitä ruutua tahansa. Hän on parin viime kauden aikana osoittanut potentiaalinsa Mestikseen, Karppinen tuumii.

Hokki-miehistön kulmapaloihin viime kaudella kuulunut Virtanen tekaisi 45 runkosarjaottelussa 23 (7+16) tehopistettä, jonka seurauksena mies kohensi henkilökohtaista piste-ennätystään Mestis-tasolla peräti 15 täkyllä edelliskaudesta.

Nuorekasta ilmettä myös peräpäähän

Pakiston osalta Hokki solmi yksivuotisen jatkosopimuksen Kajaanissa jo kahdella edelliskaudella esiintyneen Antti Savolaisen, 22, kanssa. Ilves-taustainen Savolainen pelasi päättyneen pelisesongin aikana ensimmäisen täyden rupeamansa linnapaitojen takalinjoilla saldoten 31 runkosarjaottelussa tilastoihinsa kaksi syöttöpistettä.

KalPa-taustaisten pelaajien hankintaan uuden päävalmentajansa Sami Karppisen julkistamisen jälkeen erikoistunut Hokki nappasi kuopiolaisten A-nuorista peräpäänsä vahvistukseksi pikkuleijonissakin esiintyneen 18-vuotiaan Ville Hyvärisen.

– Hyvärisen osalta maajoukkuekomennukset eivät ole vielä paketissa, sillä hän on pelaaja, jonka tulevaisuuteen satsataan sielläkin. Ville on isokokoinen sekä vahva kaveri ja erikoisuutena mainittakoon se, että alivoimalla hän parhaillaan peittää enemmän laukauksia kuin maalivahti, hehkuttaa Karppinen.

KalPan sopimuspelaajana kauden mittaiselle lainalle Kajaaniin saapuva Hyvärinen pelasi päättyneellä kaudella kuopilaisjoukkueen sotisovassa A-nuorten SM-liigaa runkosarja ja pudotuspelit mukaan lukien yhteensä 42 kamppailussa, joissa nuorukaisen tilille merkittiin 18 (5+13) tehopistettä.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Hokki testaa elokuun loppuun saakka kestävällä try-outilla seuran omista A-nuorista edustusmiehistön rinkiin nostettuja puolustaja Lauri Heinosta sekä hyökkääjiä Jevgeni Fofanovia, Matti Haatajaa ja Petri Karppista.

Hokki-valmentaja Karppinen on solmittuihin sopimuksiin enemmän kuin tyytyväinen. Miehen mukaan laajuutta on pelaajarinkiin löytynyt hienosti ja nyt on aika etsiä kärkiosaamista kajaanilaismiehistöön.

– Pelaajilla on selkeä potentiaali ylöspäin, he ovat nuoria. Olemme todella hyvin onnistuneet löytämään näitä nälkäisiä pelaajia ja he istuvat Hokki-joukkueeseeni hyvin. Nyt alamme teroittamaan keihäänkärkeämme.

Hokilla on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä 13 pelaajasopimusta ja neljä try-out-sopimusta tulevalla Mestis-kaudelle 2010–2011.

» Lähetä palautetta toimitukselle