Hokki julkisti kuusi sopimusta

MESTIS / Uutinen
Viidenteen Mestis-kauteensa valmistautuva Kajaanin Hokki julkisti ensimmäiset tulevan kauden pelaajasopimuksensa. Uutena miehenä joukkueeseen liittyy Teemu Seppänen, joka palaa Kainuuseen Tapparan A-nuorten tolppien välistä. Jatkosopimuksen ovat solmineet maalivahti Joni Myllykoski, puolustajat Antti Halonen ja Sampo Ylisiurua sekä hyökkääjät Tuomas Nikoskelainen ja Ville Meriläinen.

19-vuotias Teemu Seppänen torjui Hokin paidassa viimeksi C-juniori-ikäisenä. Kaudesta 2002-03 lähtien Suomussalmelta lähtöisin oleva maalivahti on torjunut kiekkoja Tapparan junioreissa. Päättyneellä kaudella 166-senttinen ja 82-kiloinen Seppänen torjui kirvesrintojen nutussa 30 A-nuorten SM-liigaottelussa. Torjuntaprosentiksi muodostui 90,33 ja päästettyjen maalien ottelukohtainen keskiarvo oli 2,84. Lisäksi Seppäsen tilille kirjattiin yksi maalisyöttö.

Seppänen haastaa linnapaitojen maalivahtiosastolla Joni Myllykosken, joka nousi ensimmäisellä miesten sarjoissa pelaamallaan kaudella kajaanilaisjoukkueen ykkösvahdiksi. 22-vuotias maalivahti torjui runkosarjassa 23 ottelussa. Päästettyjä maaleja kirjattiin keskimäärin 2,92. Torjuntaprosentti oli 90,67.

Kymmenessä pudotuspeliottelussa Myllykoski torjui kiekkoja 92,17-prosenttisesti. Päästettyjen maalien ottelukohtainen keskiarvo oli 2,23.

- Myllykoskelle tulee Seppänen kaveriksi, ja armeijan myötä Kärppien A-junioreista on Petri Koivisto tulollaan Kajaaniin, joten hyvältä näyttää, Hokin manageri Olli-Pekka Hakkarainen iloitsee.

Halonen ja Nikoskelainen valitsivat Hokin

Hokin viime kauden runkopelaajista jatkonsa Kajaanissa ovat varmistaneet Antti Halonen ja Tuomas Nikoskelainen. Molemmille oli ottajia muuallakin, mutta opiskeluasiat ja Kärppien kanssa tehtävä yhteistyö saivat kaksikon jäämään linnapaitaan.

- Nikoskelaisella on Kajaanissa opiskelupaikka, ja Halonen puolestaan lähtee kesäharjoitteluun Kärppien rinkiin ensi viikolla, Hakkarainen kertoo.

27-vuotiaalle Nikoskelaiselle päättynyt kausi oli ensimmäinen Kajaanissa. Syksystä 2001 lähtien Mestiksessä pelanneelle 174-senttiselle ja 80-kiloiselle hyökkääjälle kausi oli uran paras. 45 runkosarjaottelussa syntyi pisteet 14+19, mikä oikeutti Hokin sisäisen pistepörssin kakkossijaan. Tehotilasto jäi kaksi osumaa plussalle ja jäähyminuutteja kirjattiin 28.

Pudotuspelien kahdeksassa ottelussa Nikoskelaisen tilille kirjattiin pisteet 2+1, tehotilastolukema +2 ja kahdeksan jäähyminuuttia.

Nikoskelaisen tavoin Kajaanissa opiskeleva Halonen, 24, pelasi runkosarjassa 39 ottelua. Niissä 182-senttiselle ja 92-kiloiselle Haloselle kirjattiin pisteet 2+7. Lisäksi tilastoihin kirjattiin tehotilastolukema +6 ja 62 jäähyminuuttia.

Pudotuspeleissä Halonen merkkautti tilastoihinsa yhdeksän ottelua, yhden maalisyötön, tehotilastolukeman -5 sekä 39 jäähyminuuttia.

Jatkoa myös Ylisiurualle ja Meriläiselle

Viime kaudella Mestiksessä debytoineet Sampo Ylisiurua, 18, ja Ville Meriläinen, 22, jatkavat Hokissa tulevallakin kaudella. Manageri Hakkarainen iloitsee myös nuoren kaksikon sopimuksista.

- Ylisiurua ja Meriläinen ovat nuoria ja nälkäisiä pelaajia, joilla potentiaalia riittää. Ylisiurua voi lisäksi pelata A-junioreiden kokoonpanossa.

Päättyneellä kaudella 181-senttinen ja 70-kiloinen Ylisiurua kantoi linnapaitaa 29 runkosarja- ja kymmenessä pudotuspeliottelussa. Runkosarjassa tilastoihin merkattiin kaksi maalisyöttöä sekä kuusi jäähyminuuttia. Pudotuspelit sujuivat ilman tilastomerkintöjä.

177-senttiselle ja 82-kiloiselle Meriläiselle kirjattiin 33 runkosarja- ja neljä pudotuspeliottelua. Runkosarjassa Meriläinen iski pisteet 2+2 ja sai 43 jäähyminuuttia. Pudotuspelien osalta tilastoihin jää tehotilastolukema -4.

”Kilpailukyvystä ei tingitä”

Hokki julkisti kauden ensimmäiset pelaajasopimuksensa tavanomaista myöhemmin. Manageri Hakkarainen lupaa kuitenkin kasata jälleen kilpailukykyisen joukkueen ensi kaudeksi.

- Tässä on hyvä startti, ja sen voin luvata, että joukkueen kilpailukyvystä tullaan pitämään huoli. Iso osa joukkuetta on nyt kasassa ja työtä jatketaan. Kilpailukyvystä ei tingitä, mutta maltilla edetään. Vaihtuvuus on ollut jokavuotista, ja tänäkin keväänä Hokista toivotetaan lähtijöille menestystä uusissa kuvioissa.

- Liikkuvuus ja taito ovat aina olleet Hokin vahvuuksia, mutta tänä vuonna pelaajien kokoa ajatellaan myös vähän enemmän. Luulen, että joukkueen kärki tulee olemaan kovemmalla tasolla kuin päättyneellä kaudella, Hakkarainen jatkaa.

Hokki on aloittanut tulevaan kauteen valmistautumisensa jo pari viikkoa sitten uuden päävalmentajansa Kai Suikkasen johdolla.

- Harjoituksissa on kulkenut lähes 20 pelaajaa, mukana on myös A-junioreita. Täytyy sanoa, että porukalla on hyvä motivaatio ja fiilis on ihan jees, Suikkanen sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle