TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Hokin takalinjoille kaksi vahvistusta - Viirlas siirtyy Kainuuseen

MESTIS / Uutinen
Viirlaksen ura jatkuu Kajaanissa.
Kuva © Timo Savela
Kajaanin Hokki on tehnyt jatkosopimuksen puolustaja Risto Mattilan kanssa. Uutena kasvona kainuulaisryhmään liittyy puolestaan TUTOsta saapuva Roni Viirlas.

Viime kaudeksi Peliitoista Kajaaniin siirtynyt Risto Mattila jatkaa joukkueessa ensi kaudella. Loukkaantumisten vuoksi lyhyeksi jääneellä kaudella 23-vuotias puolustaja pelasi 15 ottelua ja iski niissä komeat tehot 3+11.

− Riston viime kausi jäi pahasti kesken. Leikkauksesta toipuminen on kuitenkin sujunut hyvin ja kaikki viestit hänen kuntoutumisestaan ovat olleet positiivisia, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

− Ainakin toinen ylivoimakentällinen tullaan kokoamaan hänen ympärilleen. "Ripe" [Mattila] pelasi alkusyksyn ennen loukkaantumistaan piste per peli -tahtia, joka on todella poikkeuksellista puolustajalle tässä sarjassa.

Hokki sai takalinjoilleen myös uuden vahvistuksen, kun TUTOa päättyneellä kaudella edustanut Roni Viirlas siirtyy linnapaitaan. Liigaakin Lukossa 24 ottelun verran urallaan pelannut kookas puolustaja kokosi turkulaisryhmässä pelaamissaan 54 ottelussa tehot 1+5.

− Viirlas on monipuolinen yleispuolustaja, joka kykenee omilla vahvuuksillaan auttamaan joukkuetta sekä hyökkäys- että puolustussuunnassa. Raumalla olleessaan hän oli aivan Liigan porteilla ja pääsi pelaamaan liigaotteluita kahdella eri kaudella, Laukkanen kertoi.

− Hän tulee hakemaan täältä uralleen uutta nostetta ja hänen liigaunelmansa kannalta ensi kausi näyttelee siinä erittäin tärkeää roolia. Lähdemme työstämään sitä unelmaa syksyllä hänen kanssaan.

Hokilla on Mattilan ja Viirlaksen sopimusten jälkeen sopimukset 19 pelaajan kanssa ja joukkue on Laukkasen mukaan muutamaa vahvistusta vaille valmis.

− Mattilan ja Viirlaksen myötä meillä on seitsemän sopimuspuolustajaa ja emme etsi markkinoilta aktiivisesti uusia puolustajia. Tavoitteena on kuitenkin löytää vielä ennen sarjakauden alkua yksi liigapuolustaja pidemmäksi aikaa lainalle, Laukkanen totesi.

− Olemme edenneet joukkueen rakentamisessa hyvin suunnitelman mukaan. Ensiksi kiinnitimme maalivahdit ja sen jälkeen neljä keskushyökkääjää. Nyt meillä on puolustus kasassa ja etsimme vielä muutamaa vahvistusta laituriosastolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle