Hokin maalivahtiosastolle nuorta voimaa - "Molemmat ovat kovia kilpailijaluonteita"

MESTIS / Uutinen
Rautio matkaa Kouvolasta Kajaaniin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kajaanin Hokki julkisti tulevan kauden maalivahtikaksikkonsa torstaina. Kajaanilaisveräjää tulevalla kaudella vartioivat nuoret Tomi Rautio ja Aleksi Autio.

Aleksi Autio ja Tomi Rautio siirtyvät Hokkiin yksivuotisilla sopimuksilla. 19-vuotias Autio siirtyy kajaanilaisjoukkueeseen Kärppien A-nuorista ja Rautio puolestaan KooKoon A-nuorista.

− Sekä Autio että Rautio olivat hetken aikaa joukkueen mukana jo viime kaudella, jonka myötä he olivat turvallisia sekä itsestäänselviä valintoja valmennukselle. Molemmat maalivahdit ovat kovia kilpailijaluonteita, joka näkyy heidän päivittäisessä halussaan harjoitella niin jäällä kuin oheisharjoituksissa, kuvaili Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

− Mielenkiintoiset nuoret maalivahdit, jotka omaavat paljon potentiaalia. Vielä kun saadaan hiottua teknisiä ominaisuuksia ja maalivahtipelin perusasioita, niin uskon poikien ottavan isoja kehitysaskeleita ensi kauden aikana, summasi Hokin maalivahtivalmentaja Pasi Häkkinen.

Rautio pelasi päättyneellä kaudella Nuorten Liigassa 25 ottelua torjuntaprosentilla 91,0. Hän kävi pelaamassa kauden aikana myös kaksi karsintaottelua Hokin maalilla. Rautio on pelannut urallaan myös kaksi Mestis-ottelua Hermeksen veräjällä.

− Hyvät fiilikset päästä Hokkiin pelaamaan. Hokilla on hieno organisaatio, mitä sain kolme viikkoa olla joukkueen mukana keväällä. Täällä on mahdollisuus mennä uralla eteenpäin, eli puitteet ja muut asiat ovat kunnossa. Näytetään taas yleisölle, miksi Hokki kuuluu Mestis-kartalle ja tehdään yhdessä hieno kausi, Rautio totesi.

Autio esiintyi Kärppien maalilla puolestaan 26 ottelussa, joissa hänen torjuntaprosentikseen muodostui 89,2. Kärppäkasvatti torjui myös kolme ottelua Hokissa torjuntaprosentilla 92,9.

− Oli hienoa tehdä Hokin kanssa sopimus. Viime kaudella yksi tavoitteistani oli päästä pelaamaan Mestikseen ja nyt se toteutui. Uskon, että ensi kaudesta tulee hyvä ja Hokki taistelee taas mitaleista, Autio ennakoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle