Hokille uusia pelaajia ja yhteistyösopimus Lukon kanssa

MESTIS / Uutinen
Mestis-mestari Kajaanin Hokki julkisti maanantaina nipun uusia sopimuksia. Uusina miehinä joukkueeseen liittyvät maalivahti Ari Reunanen, puolustajat Hannu Haipus ja Juha Falin sekä hyökkääjät Jarkko Oikarinen ja Niko Kähönen. Mestarijoukkueen pelaajista linnapaidassa jatkavat puolustaja Sampo Ylisiurua sekä hyökkääjä Jaakko Järvitalo. Lisäksi Hokki on tehnyt virallisen yhteistyösopimuksen Rauman Lukon kanssa.

- Ulkopuolelta emme enää hae pelaajia, emmekä ole ostomarkkinoilla. Meillä on varmasti nyt kilpailukykyinen joukkue, kun alustavasti tavoitteena on paikka kahdeksan joukossa, päävalmentaja Kai Suikkanen uskoo.

Hokin ja Lukon virallinen yhteistyösopimus tuo Kajaaniin elokuussa tulevaisuuden liigapelaajia.

- Odotettavissa on 2-5 pelaajaa kasvamaan Hokkiin. Sopimus on, että pelaajat tulevat Hokkiin kerralla pidemmälle komennukselle. Kun Lukko tarvitsee vaikka loukkaantumisten myötä pelaajaa tai pelaajia joukkueeseensa, lähtee Kajaanista parhaat miehet liigaan, Suikkanen selvittää.

Raumalta odotetaan Kajaaniin muun muassa kakkosvahtia Jukureista siirtyvälle Ari Reunaselle. Hokin kolmosveskarina toimii tulevalla kaudella viime kaudella A-nuorissa pelannut Atte Haataja.

- Reunanen oli playoffien paras maalivahti kun tilastoja katsotaan. Hän on kova urheilija korkealla harjoittelumoraalilla, ja menee vuosi vuodelta eteenpäin. Reunanen pudotti TuTon jatkosta tänä keväänä ja pelasi meitäkin vastaan hyvin, Suikkanen sanoo.

Paluumuuttajista Kajaanissa syntynyt hyökkääjä Jarkko Oikarinen saa myös Suikkasen suunnitelmissa paljon vastuuta.

- Isoa ruutua olen hänelle ajatellut, ja uskomme, että hän sen täyttää. Oikarinen on yksi sarjan parhaista kiekollisista luistelijoista.

Paluumuuttaja on myös sotkamolaissyntyinen puolustaja Juha Falin, joka pelasi viime kauden Joensuun Jokipojissa.

- Odotamme häneltä perustyötä pakkiosastolla, Suikkanen sanoo.

Kärppien A-nuorissa viime kaudella pelannut Niko Kähönen vakuutti Suikkasen toukokuun try-outinsa aikana ja sai sopimuksen linnapaitaan. Suikkanen luonnehtii heinäkuussa varusmiespalveluksensa aloittavaa Kähöstä nopeajalkaiseksi laitahyökkääjäksi.

HeKistä saapuva puolustaja Hannu Haipus on Suikkaselle puolestaan tuttu jo RoKin ja Kärppien vuosilta. Kaudella 2004-05 Haipus käväisi myös Hokissa neljän ottelun verran.

- Kärppäjunnu, jolle toivomme vihdoin ehjää kautta ilman isompia loukkaantumisia. Hyvä kiekollinen puolustaja, ja istuu meidän kuvioon.

Nyt kasassa olevan joukkueen lisäksi Suikkanen arvioi muutaman viime vuoden hokkilaisen mahdollisesti jatkavan linnapaidoissa.

- Esimerkiksi Markus Haverisesta olemme erittäin kiinnostuneita, kunhan hän saa sataprosenttisesti terveen paperit erikoislääkärien tutkimusten jälkeen, Suikkanen paljastaa viitaten Haverisen kärsimiin aivotärähdyksiin, joista viimeisin piti miehen sivussa kevään ratkaisuotteluista.

Puolustaja Antti Alamäki sekä hyökkääjät Teemu Kaijala ja Joonas Wedman jatkavat edelleen try-outiaan linnapaidassa. Uusia try-out pelaajia ovat hyökkääjät Henri Joki-Erkkilä Ylivieskan Jääkarhuista ja Samuli Puikko Rovaniemen Kiekosta.

Hokin kakkosvalmentajana jatkaa Jukka Niiranen ja joukkueenjohtajana Eino Kiiveri. Hokin paidassa Mestiksen mestaruuden voittanut puolustaja Jussi Erkkilä puolestaan jatkaa uransa Porvoo Huntersin Suomi-sarja-joukkueessa.

Tappara ja Lukko harjoitusvastustajiksi Kajaaniin

Hokki pelaa ennen Mestis-kauden avausta kymmenkunta harjoituspeliä. Harjoituskausi avataan Kajaanissa keskiviikkona 8. elokuuta, kun Tampereen Tappara kohtaa Hokin.

Myös Rauman Lukko saapuu Kajaaniin elokuun lopulla, ja luvassa ainakin yksi, mahdollisesti kaksi harjoitusottelua liigajoukkuetta vastaan.

- On hienoa, että saamme liigajoukkueita harjoitusvastustajiksi, ja vielä kotihalliin, Suikkanen sanoo.

Mestis-joukkueista Hokki kohtaa SaPKon, Jokipojat ja Sportin sekä kotona että vieraissa. Hokki päättää harjoituskautensa sarja-avausta edeltävänä viikonloppuna Rovaniemellä, missä joukkue kohtaa RoKin.

Hokin kuivaharjoituskausi jatkuu 18.6. asti, minkä jälkeen pelaajat harjoittelevat omatoimisesti neljän viikon ajan. Jäälle linnapaidat palaavat 30. heinäkuuta.

Hokin alustava harjoitusottelulista:

Ke 8.8. Hokki - Tappara

Pe 10.8. Hokki - SaPKo

Ke 15.8. Sport - Hokki

Ke 22.8. Hokki - Sport

To 23.8. Jokipojat - Hokki

Su 26.8. SaPKo - Hokki

To 30.8. Hokki - Lukko

Pe 31.8. Hokki - Lukko (varmistuu myöhemmin)

Ke 5.9. Hokki - Jokipojat

La 8.9. RoKi - Hokki

» Lähetä palautetta toimitukselle