ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Hokille uusia pelaajasopimuksia

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokki julkisti keskiviikkoiltana neljä uutta pelaajasopimusta ensi kaudelle. Omat kasvatit Jarkko Oikarinen ja Joonas Karjalainen palaavat linnapaitaan, samoin viime kaudella Hokin kokoonpanossa ollut Tuomas Lohtander. Lisäksi joukkueeseen liittyy JYP-hyökkääjä Tuomo Laukkanen.

Rauman Lukon ja Helsingin IFK:n junioreissa viimeiset neljä kautta kiekkoillut Jarkko Oikarinen, 20, pelasi päättyneellä kaudella 32 runkosarjaottelua HIFK:n A-nuorissa. Pisteitä Oikariselle kirjattiin 10+18. Tehotilastoon 176-senttinen ja 72-kiloinen Oikarinen kirjautti lukeman +16.

- On mielenkiintoista nähdä miten Oikarisen rahkeet riittävät Mestiksessä. Tekniikasta se ei kyllä jää kiinni, sillä hän on taitokiekon edustaja, Hokin manageri Olli-Pekka Hakkarainen kommentoi.

Oikarisen lisäksi Kajaaniin palaa myös toinen oma kasvatti, kun jo viime kaudelle Hokin kanssa sopimuksen tehnyt, mutta lopulta Raumalla jatkanut Joonas Karjalainen, 21, pukeutuu linnapaitaan. Viime kaudella 176-senttinen ja 73-kiloinen Karjalainen pelasi Lukon A-nuorissa 38 runkosarjan peliä tehoilla 3+2. Tehotilastolukema jäi seitsemän osumaa pakkasen puolelle.

Kahden oman pojan lisäksi Hokin hyökkäyspää vahvistuu Jyväskylästä tulevalla Tuomo Laukkasella. 20-vuotias Laukkanen pelasi päättyneellä kaudella A-nuorten SM-liigaa JYPin paidassa. Seitsemän runkosarjaottelun tehopisteet olivat 0+2. Yhdeksässä pudotuspelissä Laukkanen teki maalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

- Laukkanen tuo varmasti kaukaloon väriä ja on sellainen rohkea pelaaja. Uskon, että hän lunastaa paikkansa ja tuo ilonaiheita Kajaanin jäähallissa otteluja seuraaville tulevalla kaudella, Hakkarainen arvioi 180-senttistä ja 79-kiloista Laukkasta.

Tammikuussa Kajaanista Savonlinnaan siirtynyt Tuomas Lohtander, 21, tekee paluun Hokin maalille. Kolmessa Mestis-ottelussa viime kaudella torjunut 186-senttinen ja 83-kiloinen Lohtander pelasi loppukauden Suomi-sarjaa SaPKon riveissä.

- Lohtander on ollut luottamuksen arvoinen ja pelasi hyvin ne ottelut, mitä Hokissa maalia vartioi. SaPKossa hän on saanut vastuuta ja nyt on mahdollisuus näyttää kyntensä jälleen Mestiksessä, Hakkarainen sanoo.

Hokilla on nyt sopimus seitsemän pelaajan kanssa. Tulevaan kauteen valmistautumisensa jo aloittanut joukkue pitää try-out -leirin kesäkuun toisena viikonloppuna. Pelaajia joukkue kartoittaa manageri Hakkaraisen mukaan aktiivisesti koko ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös