TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Hokille seitsemän uutta sopimusta

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokin Mestis-joukkueen kolmentoista sopimuspelaajan joukkoon liittyy nyt seitsemän uutta miestä. Mukana on niin viime kaudella Kajaanissa pelanneita pelimiehiä kuin ulkomailta Suomeen palaavia kiekkoilijoita. Kainuulaisväriä tulevan kauden Hokissa on runsaasti.

Sitkeästä polvivammasta huolimatta erinomaisen kauden Hokin takalinjoilla kiekkoillut Jarkko Heikkinen, 25, jatkaa joukkueessa myös tulevan kauden. 176-senttinen ja 88-kiloinen Heikkinen on kiekkoillut Hokissa seuran aiemmillakin Mestis-kausilla yhteensä 57 runkosarja- ja seitsemän pudotuspeliottelun verran. Heikkinen on maalannut Hokin paidassa kuusi kertaa, maaliin johtaneita syöttöjä miehellä on 15, joista kaksi on annettu pudotuspeleissä. Kahden kauden aikana Suomussalmella syntynyt Heikkinen on kuluttanut jäähypenkkiä 52 minuuttia, joista 12 pudotuspeleissä.

Toinen viime kaudelta tuttu kasvo uusissa sopimuspelaajissa on tammikuussa kolme ottelua linnapaidoissa kiekkoillut Juha Falin. Sotkamolaislähtöinen Falin, 22, saalisti kolmessa ottelussa maalin ja syötön. Kajaanilaisyleisölle 185-senttinen ja 78-kiloinen Falin on tuttu jo Suomi-sarjakaudelta 2000-2001, jolloin mies kiekkoili linnapaidoissa 33 ottelua tehoilla 3+10. Seuraavalla kaudella mies pelasi kajaanilaisjoukkueessa 21 runkosarjan ottelua tehoilla 4+11 ja kymmenen playoff-ottelua pistein 4+1. Päättyneellä kaudella oikealta ampuva Falin pelasi Suomi-sarjaa Raahe-Kiekon paidassa 29 runkosarjaottelua, joissa syntyi pisteet 8+14. Jäähyminuutteja miehelle kertyi 22. Kahden pudotuspeliottelun saldona oli maali ja kaksi jäähyminuuttia.

Ulkomailta Hokin puolustukseen liittyvät paltamolaislähtöinen Veli-Antti Leinonen, 21, ja Tampereen Ilveksen kasvatti Juha Ihantola, 21. Ensimmäisenä kainuulaisena Pohjois-Amerikan kaukaloissa kiekkoillut 176-senttinen ja 78-kiloinen Leinonen vietti kuluvan kauden NAHL-liigan Soo Indiansissa, jossa pelasi 48 ottelua. Joukkueensa ainoa ulkomaalaispelaaja iski neljä maalia ja antoi 17 maaliin johtanutta syöttöä.

Juniori-ikäisenä Ilveksen eri ikäkausijoukkueissa kiekkoillut Ihantola saapuu Kajaaniin Itävallasta, jossa mies kiekkoili päättyneen kauden liigaseura EHC Black Wings Linzissä. 48 ottelussa Ihantola antoi kolme maalisyöttöä ja kulutti jäähypenkkiä 92 minuutin verran. Ennen Itävallan kauttaan Ihantola kiekkoili yhden kauden AWHL-liigaa pelaavassa Central Texas Blackhawksissa. 180-senttinen ja 86-kiloinen Ihantola palasi Suomeen tavoitteenaan SM-liiga.

Hyökkääjistä Hokin kanssa sopimuksen ovat tehneet vuonna 1984 syntyneet kajaanilaiset Joonas ja Jukka Karjalainen, jotka palaavat kasvattajaseuraansa. 176-senttinen ja 73-kiloinen Joonas on kiekkoillut Rauman Lukon junioreissa 2000-luvun alusta lähtien. Viime kaudella mies pelasi Lukossa A-nuorten SM-liigaa 41 ottelun verran. Saldona oli kolmen maalin lisäksi 12 jäähyminuuttia ja tehotilastolukema -4. 184-senttinen ja 75-kiloinen Jukka puolestaan pelasi päättyneen kauden kakkosdivaria Hokin farmijoukkue SuPS:n paidassa. 26 ottelussa Karjalainen laukoi 17 maalia ja syötti 20 osumaa. Jäähyminuutteja miehelle kertyi 16.

Hokin hyökkäyspäähän saapuu vahvistusta myös Oulun Kärpistä, sillä 19-vuotias Ville Vimpari liittyy joukkueeseen. 174-senttinen ja 76-kiloinen Oulunsalosta lähtöisin oleva Vimpari pelasi päättyneellä kaudella pääasiassa Kärppien A-nuorten SM-liigajoukkueessa. 32 runkosarjaottelussa Vimpari laukoi seitsemän maalia ja syötti 14. Jäähyminuutteja kertyi 41 ja tehotilastolukema oli +16. Viidessä pudotuspeliottelussa miehen tehot olivat 1+3. Jäähyminuutteja Vimpari hankki kuusi ja tehotilasto jäi kaksi maalia pakkaselle. Vimpari ehti kauden aikana pelaamaan myös viidessä SM-liigaottelussakin. Keskushyökkääjänä pelaava Vimpari on taitava pelaaja, joka valittiin vuonna 2001 16-vuotiaiden maajoukkueen parhaaksi pelaajaksi.

Tulevan kauden Hokki vetää pelaajia

Hokin manageri Olli-Pekka Hakkarainen on tyytyväinen uusiin sopimuspelaajiin. Mies pitää nyt sopimuksen allekirjoittaneita tulevaisuuden pelimiehinä ja odottaa heistä Mestis-tason pelaajia. Miesten pelipaikoista ei kuitenkaan vielä ole täyttä varmuutta.

- Syksy näyttää missä mennään ja kenelle aukeaa paikka kovatasoisesta Hokista alkavalle kaudelle, Hakkarainen kertoo.

Hokilla on ensi kauden kattava sopimus jo 20 pelaajan kanssa. Joukkueessa on vielä tilaa muutamalle kenttäpelaajalle ja maalivahtiosastolle haetaan vielä täydennystä. Puolustusta Hakkarainen pitää jo vahvana.

- Nyt on jo kasassa hyvä perusrunko ja maltilla etsitään kesän aikana hinnan ja laadun suhteen sopivia pelaajia Kajaaniin. Halua tulevan kauden Hokkiin on runsaasti, Hakkarainen jatkaa.

Ensimmäisen try-out -leirin Hokki pitää 8.-13.6. Tuolloin joukkue testaa Hakkaraisen mukaan mm. heinäkuussa armeijaan tulevia pelimiehiä. Yhteensä leirille tulee taitojaan näyttämään 30-40 pelaajaa. Leirin jälkeen Hokin harjoitustahti jatkuu kovana heinäkuun alkuun asti, jolloin pelaajilla alkaa kolmeviikkoinen omatoimisen harjoittelun jakso.

26.7. joukkue aloittaa räväkän harjoittelujakson, johon pyritään saamaan mukaan kaikki pelaajat lukuunottamatta Kärppien paidassa Rauman Pitsiturnaukseen osallistuvia. Jääharjoittelu Hokilla alkaa toisen try-out -leirin yhteydessä 28.-29.7. ja joukkueen tavoitteena on olla kovassa iskussa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna pelattavassa kotiturnauksessa. 6.-7.8. pelattavaan turnaukseen osallistuu ainakin muutama Mestis-joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös