Hokille nuorta voimaa hyökkäykseen ja puolustukseen

MESTIS / Uutinen
Tornberg sai viime kaudella vyölleen yhden Liiga-pelinkin.
Kuva © Timo Savela
Kajaanin Hokki jatkaa joukkueensa rakentamista tekemällä sopimukset Reko Tornbergin, Oscar Leppäsen, Riku Korhosen ja Samuli Tanhuan kanssa.

Hokki saa puolustuskalustoonsa uusina kasvoina Kärppien A-nuorissa viime kaudella pelanneet Reko Tornbergin ja Samuli Tanhuan. Joukkueen varakapteenina toiminut Tornberg iski 43 ottelussa komeat tehot 12+20 ja pääsi kokeilemaan yhden ottelun verran liigavauhtiakin. Tanhua tehtaili puolestaan 15 ottelussa pisteet 2+7.

− Tornberg oli viime kaudella yksi A-nuorten SM-Liigan parhaista puolustajista. Hän on hyvä yleispuolustaja, joka pystyy pelaamaan myös ylivoimaa ja hänen rightin kätisyys on myös tärkeä lisäarvo joukkueelle. Tanhua on kova ja fyysinen peruspuolustaja, joka tykkää kamppailla niin kulmissa kuin oman maalin edessä, kertoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Hyökkäykseensä kajaanilaisryhmä kiinnitti KalPan A-nuoria edustaneen Riku Korhosen sekä HIFK:n A-nuorissa kiekkoilleen Oscar Leppäsen. 20-vuotias Leppänen iski helsinkiläisjoukkueessa 41 ottelussa tehot 8+15 ja pelasi myös yhden ottelun Mestistä Kiekko-Vantaassa. Suomussalmelaislähtöinen Korhonen kokosi kilpipaidassa 33 ottelussa tehot 8+9.

− Leppänen on monipuolinen alaketjujen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan niin laitahyökkääjänä kuin sentterinä, Leppänen on myös hyvä alivoimapelaaja, Laukkanen kuvaili.

− Korhonen on lähtöjään kainuulainen jääkiekkoilija, joka on pelannut viime kaudet KalPan organisaatiossa. Korhonen on hyökkäyssuuntaan pelitaitava pelaaja, jonka "kotiinpaluu" Kainuuseen on tärkeä ja hieno asia koko Hokki-organisaatiolle.

Sopimuksista Leppäsen pahvi on yksivuotinen, muiden kaksivuotiset. Laukkasen mukaan joukkueen puolustus on nyt julkaistujen sopimusten jälkeen valmis.

− Puolustus on ensi kaudeksi näiden sopimusten myötä kasassa, sillä jätämme tässä vaiheessa joukkueeseen yhden paikan avoimeksi mahdolliselle yhteistyöseura Oulun Kärppien lainapuolustajalle, Laukkanen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle