Hokille lisää sopimuksia

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokki ilmoitti solmineensa kuusi uutta pelaajasopimusta Mestis-kaudelle 2010–2011. Linnapaidan pukevat jatkossa päälleen Lasse Lappalainen, Lauri Kuronen, Pietari Kolhonen, Panu Poutanen ja Teemu Suhonen sekä jatkosopimuksen kajaanilaisten kanssa tehnyt Joonas Wedman.

KalPan A-nuorten peräsimestä Hokin ruoriin tarttunut Sami Karppinen sai houkuteltua perässään Kajaaniin kaksi lupaavaa puolustajaa, kun viime kaudella kilpipaitaa kantaneet Lasse Lappalainen ja Lauri Kuronen pistivät nimensä Hokin tarjoamiin yksivuotisiin sopimuksiin.

Lappalainen, 20, kokosi KalPan sotisovassa pelaamissaan 39 A-nuorten SM-liigaottelussa tehot 4+17, jotka oikeuttivat seuran sisäisen pakkipörssin voittoon. 20-vuotias Kuronen tekaisi puolestaan 38 runkosarjaottelussa 13 (5+8) pinnaa.

– Taitavalle, hyvin liikkuvalle ja ampuvalle Lappalaiselle siirtyminen Mestikseen on luonnollinen askel uralla. Hän on A-nuorten ykköspuolustaja, ja mahdollisuuksia on mihin vaan, hehkuttaa Karppinen tyytyväisenä.

– Kuronen hoitaa hyvin roolin kuin roolin, hän on erittäin hyvä peruspuolustaja. Hän ei ole tähän mennessä pisteillä mässäillyt, vaikka siihenkin on potentiaalia. Kuronen pystyy menemään urallaan selkeästi eteenpäin, mies jatkaa.

Hyökkäykseen kokoa, kovuutta ja nopeutta

Hyökkäyspäähän Hokki kiinnitti yksivuotisella sopimuksella viime kaudella linnapaidassa 36 ottelussa tehot 3+5 nakuttaneen 22-vuotiaan Joonas Wedmanin.

– Wedman on pientä säätöä vaille läpimurtoa. Hän on niitä pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan roolissa kuin roolissa, myös alivoimapelissä, sanoo Karppinen.

Tämän lisäksi kajaanilaiset nappasivat niin ikään yksivuotisella pelaajasopimuksella SaPKossa viime kaudella pelanneen ja sitä ennen Karppisen opissa KalPan A-nuorten riveissä tahkonneen Teemu Suhosen. Pässipaidassa 45 ottelussa pisteet 6+8 tilastoinut Suhonen, 21, on Hokki-luotsin mukaan iso palanen ensi kauden palapeliä.

– Suhonen on ison ruudun mies! Hänellä on taitoa tehdä jopa 30-40 pistettä Mestiksessä tulevalla kaudella. Suhonen on pienikokoinen ja todella nopea luistelija. Hänellä on yksi räjähtävimpiä lähtöjä, mitä olen koskaan nähnyt, tuumii Karppinen.

Toinen uusi hyökkääjä Kainuussa on viime kaudella RoKin sinistä sotisopaa kantanut 26-vuotias Pietari Kolhonen. Kajaanissa neljännen perättäisen Mestis-kautensa aloittava Kolhonen oli päättyneellä kaudella yksi rovaniemeläisjoukkueen valopilkuista täräyttämällä yhteensä 45 runkosarja- ja karsintaottelussa 13+12 tehopistettä.

– Positiivista tietoa on tullut Kolhosesta, että on luonteeltaan ja asenteeltaan huippu-urheilija. Se istuu hyvin ensi kauden Hokkiin, joka on urheilullinen joukkue. Suhosen ohella Kolhonen on todella nopea luistelemaan. Kun taitopuolta saadaan kohdennettua paremmin, on hän Hokissa iso pelaaja ensi kaudella, myös erikoistilanteissa, toteaa Karppinen.

Suhosen ja Kolhosen lisäksi Kajaanissa nähdään myös kolmas uusi hyökkääjä, kun viime kaudella Raahe-Kiekon paidassa Suomi-sarjassa ja Kiekko-Vantaan riveissä Mestiksessä rymistellyt Panu Poutanen, 21, siirtyy Hokkiin. Kovista otteistaan tunnetuksi tullut Poutanen on päävalmentaja Karppisen mukaan joutunut hieman ansaitsemattomasti silmätikuksi.

– Poutanen on parin kauden aikana jäänyt Mestiksessä hieman maineensa uhriksi, sillä on tunneettu enimmäkseen fyysisyydestään. Todellisuudessa hänellä on taito pelata kiekkoa isollakin vastuulla, samoin kuin A:n mestaruusjoukkueessakin. Hän on toki fyysisen pelin edustaja, mutta pystyy varmasti ottamaan selkeästi enemmän vastuuta kuin on tarjolla ollut, Karppinen paaluttaa.

Nyt julkaistujen nimien myötä Hokilla on kasassa yhteensä yhdeksän pelaajasopimusta tulevalle Mestis-kaudelle 2010–2011.

» Lähetä palautetta toimitukselle