NJD - BUF 1.00
DET - PHI 2.00
FLA - MTL 2.00
ANA - WSH 4.00
CGY - ARI 23.00

Hokille lisää liigalainoja

MESTIS / Uutinen
Hokki sai lisäapuja Oulusta ja Raumalta. Maajoukkuenuorukaiset maalivahti Atte Engren, puolustaja Atte Ohtamaa sekä hyökkääjät Olli Palola ja Juhani Jasu vahvistavat kainuulaisten rivejä ainakin toistaiseksi.

Kainuulaisten maalivahtikalustoa tulee täydentämään viime kaudella Lukon A-nuorten ykkösvahdiksi noussut Atte Engren. 19-vuotias raumalainen torjui menneellä kaudella nuorten SM-liigassa 38 ottelua 90,6% varmuudella.

Alle 18-vuotiaiden MM-miehistöönkin kuulunut Engren oli myös ainoa juhannuksena NHL-varauksen saanut suomalaisvahti. Aten oikeudet varasi itselleen Nashville Predators seitsemännellä kierroksella. Hokin muut sopimusvahdit ovat Ari Reunanen ja Atte Haataja.

Myös Kajaanissa asepalvelustaan suorittava Atte Ohtamaa, 19, on ikäluokkansa maajoukkuepelaajia. Nivalalaiskasvatti oli menneellä kaudella Kärppien A-nuorten ylivoimaisesti tehokkain puolustaja ja koko joukkueen toiseksi paras pistemies, vain sentteri Iiro Memonen edellään. Ohtamaa iski runkosarjan 42 ottelussaan 7 ja syötti 22 maalia. Raamikas pakki ei ole pelannut aiemmin urallaan miesten sarjoissa.

19-vuotiaat laitahyökkääjät Juhani Jasu ja Olli Palola tulevat Hokkiin Lukosta. Molemmat tekivät viime kaudella debyyttinsä aikuisten SM-liigassa, mutta pelasivat pääsääntöisesti A-nuorissa. Jasu, jonka sopimus Lukon kanssa kattaa vielä kaksi kautta, oli raumalaisnuorten tehohyökkääjiä saldolla 14+18. Liigapelejä hän sai tililleen kaikkiaan neljä. Eurajokelainen kuului myös Suomen alle 18-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen.

Vuoteen 2010 sopimuksen raumalaisten kanssa solminut Palola siirtyi Lukon vahvuuteen täksi kaudeksi Ilveksestä. Hän oli Jasun tavoin tamperelaisjunioreiden parhaimmistoa, iskien niin ikää 32 tehopistettä (17+15). Palola esiintyi aikuisten SM-liigassa kuudessa ottelussa ilman tilastomerkintöjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle