Historiallinen NHL-debyytti johdatti Maple Leafsin voittoon

Sparks keräsi ottelun jälkeen ansaitut onnittelut.
Garret Sparks nousi tuntemattomuudesta parrasvaloihin nollapelillään neljän kotivoiton NHL-kierroksella. Myös Leo Komarov oli vireessä.

Garret Sparksista tuli yön NHL-kierroksen puhutuin nimi, kun miehen nollapeli siivitti Toronto Maple Leafsin 3−0-kotivoittoon Edmonton Oilersia vastaan.

22-vuotias amerikkalaistorjuja Sparks, Maple Leafsin seitsemännen kierroksen varaus neljän vuoden takaa, sai tilaisuutensa Maple Leafsin akuutin maalivahtikriisin vuoksi. Ykkösvahti James Reimerin loukkaantuminen ja Jonathan Bernierin surkea vire johtivat Sparksin kutsuun farmijoukkue Marliesin riveistä.

Sparks kiittikin luottamuksesta: 24 torjuntaa, nollapeli ja valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi NHL-uran avausottelussa. Sparksista tuli ensimmäinen Maple Leafs -maalivahti, joka on onnistunut torjumaan nollapelin NHL-debyytissään.

Ottelu tarjosi ilonaihetta myös suomalaisittain: Leo Komarov hääräsi tehokkaana ja viimeisteli kaksi kotijoukkueen kolmesta osumasta.

Komarov vei Toronton vaahteranlehtipaidat avauserässä 1−0-johtoon ylivoimalla. Maple Leafs liikutti kiekkoa sulavasti ja lopulta kaikki torontolaisten kolme maalia alustanut James van Riemsdyk löysi Komarovin maalinedustalta.

Toinen erä pelattiin maalittomana. Ottelun ratkaisu nähtiin kamppailun kolmannen erän alkupuoliskolla, kun Nazem Kadri ohjasi Jake Gardinerin siniviivakudin ohi Oilers-maalia vartioineen Anders Nilssonin. Komarov viimeisteli vielä tyhjään maaliin ottelun päätöslukemiksi 3-0 ottelun viimeisen minuutin koittaessa.

Kotijoukkueet vahvoja

Länsirannikon taistossa Anaheim Ducks ei antanut Vancouver Canucksille mahdollisuuksa, vaan otti selvän 4−0-kotivoiton. Ducks luotti laajaan materiaaliinsa, sillä kaikki joukkueen maalit jakautuivat eri pelaajille. John Gibson torjui Ducks-maalilla 25 kertaa ja merkkautti näin kauden ensimmäisen nollapelinsä.

New York Rangers päätti kolmen ottelun tappioputkensa, kun Carolina Hurricanes joutui nöyrtymään New Yorkissa 4−3-lukemin. Derick Brassard johti Rangers-hyökkäystä kahdella tehopisteellään ja viimeisenä lukkona jälleen torjunut Henrik Lundqvist venyi Hurricanes-laukausten eteen 33 kertaa.

Myös New York Islanders oli vahva isäntä eikä antanut Colorado Avalanchen yllättää. Ottelussa edettiin tasatahtiin aina kolmanteen erään saakka, jonka Islanders vei 3-1 ja samalla koko ottelun 5-3.

NY ISLANDERS - COLORADO 5-3
NY RANGERS - CAROLINA 4-3
TORONTO - EDMONTON 3-0
ANAHEIM - VANCOUVER 4-0