Hildén ja Pyymäki palaavat LeKiin

MESTIS / Uutinen
Päättyneellä Mestis-kaudella mollivoittoisesti esiintynyt Lempäälän Kisa saa riveihinsä kaksi kovanluokan paluumuuttajaa: Antti Hildénin ja Jarkko Pyymäen.

Viimeiset neljä kautta ulkomailla kiekkoillut Antti Hildén tekee paluun LeKi-paitaan yksivuotisella pelaajasopimuksella. 31-vuotias Hildén nähtiin viimeksi kaudella 2007–2008 lempääläismiehistön riveissä, jolloin hyökkääjän tilille merkittiin 40 ottelussa komeat 46 tehopistettä.


Antti Hilden tekee paluun LeKin riveihin.

LeKistä aikanaan Norjan pääsarjaan siirtynyt, mutta vuonomaassa vain vuoden viihtynyt Hildén on kiekkoillut kolmen edelliskauden ajan Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla seuroinaan HC Merano ja SV Kaltern.

– Paluuta on kypsytelty jo muutama vuosi – nyt aika oli kypsä. Hildén on edelleen motivoitunut ja varmasti huippupelaaja Mestikseen, toteaa Aamulehdessä LeKin manageri Tuukka Suoniemi.

Hildénin lisäksi LeKi saa toisenkin mieluisan paluumuuttajan, kun kesken viime sesongin Tapparaan siirtynyt hyökkääjä Jarkko Pyymäki, 30, pukee jälleen LeKi-nutun päälleen. Pyymäki solmi LeKin kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen.

Urallaan yhteensä 424 SM-liigan runkosarja- ja pudotuspelikoitosta Tapparan ja SaiPan sotisovissa pelannut Pyymäki merkkautti päättyneellä kaudella tilastoihinsa LeKin riveissä 16 ottelua ja kahdeksan (6+2) pistettä, kun taas Tapparan paidassa miehelle kirjattiin 33 peliä sekä tehot 1+5.

– Pyymäen lähtö oli meille viime kaudella todella kova isku. Hän on hyvä yleispelaaja tälle tasolle, sanoo Suoniemi.

LeKin kolmas hankinta tulevalle kaudelle tulee puolestaan Kazakstanista. Venäjän pääjunioriliigassa, MHL:ssä, Snezhnye Barsy Astanan paidassa kiekkoillut Ilves-kasvatti Olli Henriksson pelaa tulevalla Mestis-kaudella lempääläisten riveissä. Yksivuotisen pelaajasopimuksen LeKin kanssa sorvannut Henriksson on alun perin Tampereen Ilveksen kasvatti.

Viime kauden Ilveksen A-nuorissa aloittanut, mutta lokakuun lopulla Kazakstaniin yhdessä maalivahti Ville Kolppasen kanssa lähtenyt Henriksson sai tililleen lopulta 40 MHL-ottelua ja 18 (5+13) tehopistettä. 21-vuotias hyökkääjä ehti käväistä myös Barys Astanan kakkosmiehistön paidassa pelaten Kazakstanin pääsarjassa neljä peliä vailla tehomerkintöjä.

Edellä mainittujen sopimusten lisäksi LeKi on tehnyt yksivuotiset jatkot maalivahti Kimmo Mäen ja puolustaja Petteri Frimanin kanssa.

LeKillä on nyt kasassa yhteensä 15 pelaajasopimusta tulevalle Mestis-kaudelle 2012–2013. Seuran hankintalistalla on vielä ainakin kaksi puolustajaa ja yksi hyökkääjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle