HIFK:n Tamminen siirtyy Jyväskylään - JYP teki sopimuksia myös omille nuorille

LIIGA / Uutinen
Tammisen ura jatkuu Jyväskylässä.
HIFK-hyökkääjä Henri Tamminen siirtyy JYPin riveihin. Jyväskyläläisseura teki lisäksi kahdelle omalle juniorilleen pitkät sopimukset.

Henri Tammisen sopimus JYPin kanssa on 1+1-vuotinen. Koko tähänastisen liigauransa 25-vuotias laitahyökkääjä on edustanut HIFK:ta. Päättyneellä kaudella oikealta laukova Tamminen iski 23 ottelussa yhden maalin.

− Henrillä on haussa urallaan seuraava steppi uusissa ympyröissä. Himo menestyä on kova. Vammat on nyt selätetty ja miesten kiekossa tutustumisvuodet pelattu. Pelaajan tavaramerkkejä ovat olleet terävä laukaus, vahva kamppailu sekä raaka ruuhkassakin eteenpäin vievä suora luistelu, kuvaili JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

JYP teki myös 2+1-vuotiset juniorisopimukset puolustaja Olli-Petteri Viinikaisen sekä hyökkääjä Oskari Kalajanniskan kanssa. 19-vuotias Viinikainen keräsi päättyneellä kaudella JYPin A-nuorissa 39 ottelussa neljä syöttöpistettä ja esiintyi kauden aikana myös yhdessä Liiga-ottelussa. 18-vuotias Kalajanniska puolestaan tehtaili 50 ottelussa 15 maalia ja antoi 21 maalisyöttöä.

− Iso kuva on sellainen, että lahjakkaat pelaajamme tarvitsevat horisonttiinsa haastavia tavoitteita sekä kiehtovaa maisemaa. Vastavuoroisesti myös seuramme tarvitsee seuraavaa JYP-sukupolvea ratkaisurooleihin ensi vuosikymmenellä. Nostamme edellä mainitun kaltaisia lahjakkaita JYP-lupauksia kasvamaan ja varttumaan jääkiekkoammattilaisen polulla, Holtari kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle