TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

HIFK:n McLean lähtee KHL:ään, Fata ja DeSantis tilalle

LIIGA / Uutinen
Rico Fatan toistaiseksi viimeiseksi NHL-seuraksi jäi Washington Capitals.
Kuva © Getty Images
HIFK on reagoinut Kurtis McLeanin yllättävään lähtöön hankkimalla kaksi ulkomaalaisvahvistusta. Uusina pelaajina rinkiin liittyvät kanukkisentteri Rico Fata sekä jenkkipakki Jason DeSantis.

Toukokuussa Helsingin IFK:n kanssa sopimuksen tehnyt Kurtis McLean jättää seuran. Kanadalainen on saanut sopimuksen KHL:stä. Uusi seura tiedottaa siirrosta lähipäivinä.

McLeanin jättämää aukkoa HIFK paikkaa kanadalaissentteri Rico Fatalla. Lisäksi puolustukseen saapuu yhdysvaltalainen Jason DeSantis.

- Kurtisin lähtö on valitettavaa, sillä hänelle oli suunniteltu keskeinen rooli ensi kauden joukkueessa. Tilanne muuttui kesäkuun aikana niin, että päätimme tehdä tämän pelaajakaupan, IFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas kommentoi tilannetta seuran verkkosivuilla.

Fata, 33, on pelannut 230 NHL-ottelua, mutta viisi viimeisintä kautta hän on pelannut Sveitsissä. Parhaalla kaudellaan Sveitsissä 2008-2009 Fata iski Bielin paidassa 45 ottelussa tehopisteet 18+19. Viime kaudella Genève-Servetten riveissä kanadalainen iski tehopisteet 8+16. Fata on Calgary Flamesin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 1998.

- Fata on erittäin nopea ja työteliäs pelaaja. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa.

Yliopistotaustainen DeSantis on pelannut 206 AHL-ottelua. 27-vuotiaan puolustajan toistaiseksi parhaalla kaudella syntyi peräti 43 tehopistettä (11+32) 66 ottelussa. Viime kaudella hän edusti San Antonio Rampagea sekä Hamilton Bulldogsia. Yhdysvaltalaisella on kokemusta myös Euroopasta. DeSantis pelasi kaudella 2009-2010 Tšekin pääsarjajoukkue Liberecissä 14 ottelua tehopistein 2+5.

- Jason on oikealta ampuva ja taitava puolustaja. Ensi kauden joukkueen rakentamisessa on painotettu pelinopeutta ja Jason täyttää myös tämän kriteerin.

Kummankin uuden pelaajan sopimukset kattavat tulevan kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle