HIFK:n kanssa riidellyt tähtimaalivahti Niklas Bäckström lähtee seurasta, mutta saattaa jatkaa uraansa – saanut jo tarjouksia

LIIGA / Uutinen
Niklas Bäckströmin ja HIFK:n tiet eroavat riidan jälkeen.
Niklas Bäckström saattaa jatkaa pelaajauraansa, mutta ei kasvattajaseurassaan HIFK:ssa, jonka kanssa hänelle syttyi riita kesken kauden.

Entinen NHL-tähti, maalivahti Niklas Bäckström lähtee HIFK:sta. 40-vuotias tähtipelaaja saattaa kuitenkin jatkaa pelaajauraansa. Hän sanoo saaneensa jo pelaajasopimustarjouksia.

– On tullut jo mahdollisuuksia jatkaa pelaajana tai jääkiekon parissa muuten, Bäckström kommentoi Liigan tänäisen pronssiottelun jälkeen.

Bäckströmin kausi oli hyvin erikoinen. Hän taisteli lähtökohtaisesti tasaväkisesti Kevin Lankisen kanssa HIFK:n ykkösmaalivahdin vastuusta. Lankinen loukkaantui syksyllä, ja seura pestasi paikkaajaksi maajoukkuemaalivahti Atte Engrenin, joka nousi joukkueen ykköstorjujaksi. Hänelle sorvattiin kauden loppuun ulottuva sopimus. Kun Lankinen tervehtyi, Bäckström putosi hierarkiassa kolmanneksi.

Siitä seurasi katkera riita kokeneen tähtipelaajan ja hänen kasvattajaseuransa välillä. Bäckström kertoi mediassa HIFK:n urheilujohtajana vielä syksyllä työskennelleen Tom Nybondasin valehdelleen hänelle, että hän ja Lankinen olisivat torjujakaksikko loppukaudelle. Engrenin saama jatkosopimus siis yllätti Bäckströmin, joka on harjoitellut tammikuusta saakka erillään muusta joukkueesta.

Bäckström kuului tänään pronssiottelussa HIFK:n pelaavaan kokoonpanoon ensimmäisen kerran sitten joulukuun. Hän istui kakkosmaalivahtina koko mittelön ajan. HIFK voitti pronssia, neljänneksi jäi TPS.

Bäckström on myös HIFK:n osaomistaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle