ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

HIFK:n Åstenille pelikieltoa polvitaklauksesta - pudotuspelien alku ei kuitenkaan vaarassa

LIIGA / Uutinen
Micke-Max Åsten on kärsinyt pelikiellostaan yhden ottelun väliaikaisen pelikieltonsa takia.
HIFK:n Micke-Max Åsten joutuu olemaan sivussa runkosarjan loput ottelut. Pudotuspelit hän pystyy aloittamaan alusta asti.

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt HIFK:n Micke-Max Åstenin neljän ottelun pelikieltoon polvitaklauksesta. Perjantain HIFK:n ja Kärppien välisessä ottelussa kotijoukkueen Åsten taklasi polvellaan Kärppien Mikko Niemelää, joka loukkaantui tilanteessa ja joutui jättämään ottelun kesken. Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Åstenin 3.3.2018 väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitomenettelyn ajaksi, jonka myötä hän on kärsinyt pelikiellostaan yhden ottelun. 

Kurinpitodelegaatio toteaa päätöksessään, että Åsten on tilanteessa keskialueella seisovilla jaloilla, ja kun Niemelän luistelulinja kaartuu Åstenin ohi, ojentaa Åsten vasemman polvensa eteenpäin osuen sillä Niemelää polveen.

Kurinpitodelegaatio mainitsee myös, että taklauksessa vastuu oli vain Åstenilla, koska hän ojentaa polvensa eteenpäin. Useimmissa polvitaklauksissa taklattava pelaaja ehtii väistämään vain ylävartalonsa, jolloin taklaajan ja taklattavan jalat osuvat yhteen. Tässä tapauksessa kyseessä ei ollut tästä, eikä polvitaklaus johtunut Niemelän väistöliikkeestä.

Åsten joutuu olemaan sivussa tulevista HIFK-SaiPa, TPS-HIFK ja Ässät-HIFK otteluista.

Otsikkoa muokattu 6.3.2018, klo 13.37 Otsikko ennen muokkausta: HIFK:n Åstenille tuntuva pelikielto- pudotuspelien alku ei kuitenkaan vaarassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle