HIFK voitti Suomen mestaruuden

LIIGA / Uutinen
Kuva © Petteri Äikäs
Helsingin IFK voitti historiansa seitsemännen Suomen mestaruuden kukistamalla Espoon Bluesin finaaleissa otteluvoitoin 4-0.

Ratkaisevaksi jäänyt neljäs finaaliottelu päättyi HIFK:n 4-2-vierasvoittoon. HIFK:n tehomies oli hattutempun tehnyt kapteeni Ville Peltonen.

HIFK voitti matkalla mestaruuteen kahdeksan pudotuspeliottelua peräkkäin. Mestaruus on HIFK:n ensimmäinen kolmeentoista vuoteen. Edellisen kerran IFK juhli SM-kultaa keväällä 1998 Erkka Westerlundin alaisuudessa.

HIFK-leirissä juhlitaan myös pudotuspelien pistepörssin kaksoisvoittoa. Juha-Pekka Haataja oli kevään 2011 tehokkain pelaaja tehoin 8+8=16. Myös Mikael Granlund iski 16 tehopistettä (5+11) mutta Haatajan suurempi maalimäärä pudotti Granlundin pistepörssin toiselle sijalle.

Pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Jari Kurri -palkinnon voitto HIFK-puolustaja Toni Söderholm.

Espoon Blues sai palkintokaappiinsa hopeamitalit. Blues oli edellisen kerran mitaleilla kolme vuotta sitten, kun se hävisi finaalisarjan Oulun Kärpille.

Pronssia voitti Rauman Lukko, joka kukisti pronssiottelussa JYPin lukemin 4-2.

Ville Peltosen hattutemppu sinetöi HIFK:n mestaruuden.