HIFK löysi nopeasti täydennystä maalivahtiosastolle - Ruusu siirtyy Helsinkiin

LIIGA / Uutinen
Ruusu torjui viime kauden aikana muun muassa Ilveksessä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
HIFK on tehnyt yksivuotisen sopimuksen maalivahti Markus Ruusun kanssa.

HIFK:lle tuli tarve maalivahdille, sillä joukkueessa neljä edelliskautta pelannut Kevin Lankinen teki sopimuksen NHL-joukkue Chicago Blackhawksin kanssa. Helsinkiläisjoukkue löysikin uuden torjujan pikaisesti, kun Markus Ruusu siirtyy joukkueeseen yksivuotisella sopimuksella.

− Minut haluttiin IFK:hon ja sitä ei tarvinnut kauan miettiä. Se merkitsi paljon, että täällä pääsee Suomen parhaaseen maalivahtivalmennukseen. Täällä on paljon kokemusta nuorten maalivahtien kanssa työskentelystä ja tämä on loistava mahdollisuus ottaa seuraava steppi urallani, Ruusu totesi.

Jyväskyläläislähtöinen Ruusu pelasi viime kaudella peräti neljässä eri seurassa, kun pelejä kertyi niin Ilveksen liigajoukkueessa että A-nuorissa ja Mestiksessä LeKissä sekä TUTOssa. Ikäkausimaajoukkueissakin esiintyneeltä 20-vuotiaalta torjujalta löytyy Liiga-kokemusta myös JYPin ja KooKoon veräjiltä. Hän on pelannut lisäksi Mestistä JYP-Akatemiassa.

Ruusu on varattu myös NHL:ään, kun Dallas Stars valitsi hänet kuudennella kierroksella kesällä 2015.

− Ruusu on tunnollinen ja urheilullinen kaveri, näemme että hän on hyvä pari Atte Engrenille. Markus on teknisesti hyvä ja moderni maalivahti, jolla on perusasiat erittäin hyvin hallussa. Hän on nuori, joten kehitettäviä osa-alueita on vielä, HIFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundell kertoi.

− Nuori maalivahti tarvitsee työrauhan ja hänen pitää tuntea, että häneen luotetaan. Kehittyminen ja täysiveriseksi ammattilaiseksi kasvaminen ei ole yhdestä tai kahdesta pelistä kiinni. Siihen tarvitaan pitkäjänteistä työtä ja sen työn aloitamme hänen kanssaan nyt.

Ruusu muodostaa HIFK:n maalvahtikolmikon yhdessä Atte Engrenin sekä Jokipojissa lainalla pelaavan Niilo Halosen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle