JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

HIFK kiinnitti venäläisen superlupauksen

LIIGA / Uutinen
Nikolai Goldobin on San Jose Sharksin ykköskierroksen varaus viime kesältä.
Kuva © Getty Images
San Jose Sharks on lainannut kesän ykkösvarauksensa Nikolai Goldobinin HIFK:hon.

San Jose Sharksin viime kesänä numerolla 27 varaama Nikolai Goldobin siirtyy HIFK:n riveihin lainasopimuksella. Goldobin on pelannut viimeiset kaksi kautta kanadalaisessa juniorisarja OHL:ssä Sarnia Stingin riveissä. 135 ottelussa oikeana laitahyökkääjänä viihtyvä Goldobin iski tehot 68+94.

- Nikolai pelasi loistavan harjoitusleirin ja näytti meille olevansa todella taitava pelaaja, Sharksin GM Doug Wilson kertoo seuran tiedotteessa.

- Hän on tärkeä palanen organisaatiotamme tulevaisuudessa, mutta päätimme hänen agenttinsa Igor Larionovin kanssa, että hänen kehitykselleen on nyt parasta pelata miehiä vastaan.

Tiistaina 19 vuotta täyttävä Goldobin on 182-senttinen pelaaja, jota kuvaillaan erittäin nopeaksi luistelijaksi.

Kommentti: Miika Arponen

Goldobinin hankinta on HIFK:lta aivan loistava veto. Erittäin nopea ja käsistään taitava Goldobin on juuri sitä pelaajatyyppiä, jotka voivat parhaimmillaan dominoida Liigaa. Nuoren taiturin pelistä tulee monelle mieleen Pavel Bure, eikä välttämättä ihan turhaan.

19-vuotiaana Goldobinin fysiikassa on vielä kehitettävää, mutta pelikäsitys, -nopeus ja luistelu ovat sillä tasolla, että HIFK:n jo ennalta vaarallinen laituriosasto on jatkossa Liigan ehdotonta kärkeä.

» Lähetä palautetta toimitukselle